Fost director CNADNR, denuntat la Parchet: A semnat un contract de 12 milioane de euro cu firma sa

Marti, 05 Aprilie 2016, ora 08:59
4095 citiri
Fost director CNADNR, denuntat la Parchet: A semnat un contract de 12 milioane de euro cu firma sa
Foto: Arhiva Ziare.com

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul Judecatoriei Cluj-Napoca in vederea verificarii indiciilor privind posibila savarsire de catre Mircea Pop, fost director general in cadrul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), a infractiunii de conflict de interese.

Sesizarea a fost facuta pe motiv ca Mircea Pop a semnat cu firma sa un contract de consultanta in valoare de peste 12 milioane de euro, informeaza News.ro.

"In exercitarea atributiilor de serviciu, Mircea Pop a semnat actul aditional avand ca obiect extinderea cu 29 luni a contractului de consultanta pentru furnizarea serviciilor de proiectare si supervizare a lucrarilor de constructie a autostrazii Arad-Timisoara-Lugoj si a Variantei de ocolire Arad.

De asemenea, actul aditional semnat de acesta a vizat suplimentarea activitatii personalului Consultantului precum si suplimentarea valorii contractului cu suma de 1.956.182,65 de euro, fara TVA (de la 10.227.694 de euro, fara TVA la 12.183.876,65 de euro, fara TVA), in conditiile in care SC DP Consult S.A. (societate comerciala in cadrul careia Mircea Pop a detinut calitatea de actionar majoritar) avea calitatea de subconsultant pentru Autostrada Arad-Timisoara si Varianta de ocolire Arad", se arata intr-un comunicat al ANI.

Mircea Pop a detinut in perioada 25 martie 2011-14 iunie 2012 calitatea de actionar majoritar al SC DP Consult SA si a obtinut in anul 2012 venituri din dividende de la aceasta societate, in valoare de 1.343.222 de lei.

Desi la data de 14 iunie 2012 a cesionat actiunile pe care le detinea la SC DP Consult, in perioada detinerii functiei de director general al Companiei Nationalei de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, acesta avea obligatia de a nu participa la luarea unei decizii care sa produca direct sau indirect un folos patrimonial pentru SC DP Consult, potrivit ANI.

Seful CNADNR a demisionat (Video)

Potrivit dispozitiilor articolului 301 din Codul Penal, fapta functionarului public care, in exercitarea atributiilor de serviciu, a indeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obtinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru sotul sau, pentru o ruda ori pentru un afin pana la gradul II inclusiv sau pentru o alta persoana cu care s-a aflat in raporturi comerciale ori de munca in ultimii cinci ani sau din partea careia a beneficiat ori beneficiaza de foloase de orice natura, se pedepseste cu inchisoarea de la unu la cinci ani si interzicerea exercitarii dreptului de a ocupa o functie publica.

ANI a precizat ca Mircea Pop a fost informat despre declansarea procedurii de evaluare si elementele identificare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Ministerul Energiei a transmis recent că susține proiectul reactoarelor modulare mici în România, ca parte a strategiei de dezvoltare și consolidare energetică a țării. Pe 17 aprilie...
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
#Mircea Pop CNADNR ANI, #Mircea Pop contracte CNADNR, #Mircea Pop conflict interese , #infrastructura