Germania, tara in care cetatenii si firmele ar putea construi autostrazi din banii lor

Luni, 16 Februarie 2015, ora 10:11
5779 citiri
Germania, tara in care cetatenii si firmele ar putea construi autostrazi din banii lor
Foto: In Auto News

Ministrul german al Economiei, Sigmar Gabriel, vrea sa obtina "fonduri cetatenesti" pentru proiectele de infrastructura, astfel incat investitorii privati sa co-finanteze, alaturi de stat, constructia de autostrazi, strazi, poduri sau scoli.

La aceste constructii ar putea participa, pe langa firme private, companii de asigurari si simpli cetateni, intr-un proiect de privatizare partiala a infrastructurii, propus de expertii Ministerului de Economie din Germania, potrivit Deutsche Mittelstands Nachrichten.

Ziarul german a obtinut informatia dintr-un raport intocmit de comisia formata din specialisti numiti de Gabriel pentru a lucra la acest proiect.

Astfel, comisia ar urma sa propuna infiintarea unei Societati de Infrastructura de Transport, care sa colecteze fonduri private pentru constructia de autostrazi. Proiectele publice ar urma sa fie realizate prin parteneriate public-private.

Germania, tot mai aproape de a impune taxa pe autostrada pentru straini

Initiativa expertilor din economie se suprapune planurilor ministrului german al Transporturilor, Alexander Sobrindt, care a reiterat ideea infiintarii unei companii de stat, care sa colecteze bani privati. "Parteneriatele public-private sunt mai economice", a declarat acesta.

Ministrul german al Transporturilor planuieste ca, in urmatorii cinci ani, sa fie realizate proiecte de infrastructura in valoare de 15 miliarde de euro in acest fel.

Compania de asigurari Allianz s-a aratat deja dispusa sa se alature initiativei si sa investeasca mai multe miliarde de euro in poduri si parcuri eoliene.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#autostrazi cetateni Germania, #infrastructura cetateni Germania, #autostrazi firme Germania , #infrastructura