Ce se întâmplă pe centura Bucureștiului după scoaterea "dopului" de la Mogoșoaia: "Tot șuvoiul curge spre alte două giratorii"

Joi, 30 Septembrie 2021, ora 12:10
8136 citiri
Ce se întâmplă pe centura Bucureștiului după scoaterea "dopului" de la Mogoșoaia: "Tot șuvoiul curge spre alte două giratorii"
Șoferii care circula pe ruta București-Mogoșoaia nu se se vor mai întâlni cu traficul de pe centură FOTO YouTube/ Infrastructure Romania

Inaugurarea pasajului rutier din dreptul localității Mogoșoaia a fost anunțată pentru joi, 30 septembrie.

Terminarea uneia dintre cele mai importante lucrări de infrastructură desfășurate în ultimul an în București este motiv de bucurie pentru șoferii care merg spre Mogoșoaia sau Chitila și care nu vor mai fi nevoiți să aștepte ore în șir la trecerea centurii.

Potrivit autorităților, pasajul se va deschide oficial joi, 30 septembrie, la ora 15.00.

Pe de altă parte, valorile de trafic pe Centură vor rămâne în aceiași parametri. În condițiile în care intersecțiile cu celelalte localități importante din județul Ilfov nu beneficiază de lucrări similare inaugurate simultan, blocajele obișnuite până acum la intrarea în Mogoșești se vor muta în imediata vecinătate, unde vor genera ambuteiaje și mai mari.

Observația este făcută de fostul deputat USR Cornel Zainea, candidat la șefia Primăriei Chiajna la precedentele alegeri locale.

Acesta acuza lipsa totală de implicare a actualului primar din Chiajna, Mircea Minea, care n-a înaintat niciodată vreun plan pentru rezolvarea problemei traficului în localitate, deși se află la cel de-al șaptelea mandat consecutiv în fruntea comunei.

"Azi se va deschide în sfârșit pasajul din Mogoșoaia! Autoritățile ne lasă impresia că totul s-a făcut foarte rapid, dar adevărul crunt e că această lucrare așteaptă la rând de foarte mulți ani de zile. Fac drumul Chiajna-Mogoșoaia de 6 ani de zile și știu foarte bine cât de mult timp pierd în trafic locuitorii din zonă.

De ce a durat atâția ani să se facă un pasaj care a fost de fapt executat într-un an și un pic, e o întrebare care ar trebui să ne frământe pe toți, dar despre care nu vorbește nimeni. Mulți români și-au pierdut mii de ore din cauza incompetenței și a imposturii celor care ne conduc.

Dar azi se deschide pasajul. Bucurie mare pentru locuitorii din Mogoșoaia și Chitila (care scapă de traficul de tranzit ocolitor). Tristețe pentru cei din Chiajna, care vor primi în plin valul de trafic care se va debloca din Mogoșoaia.

Odată scos dopul din Mogoșoaia, tot șuvoiul va curge spre cele 2 giratorii de la Dragomirești și Chiajna. Acest lucru combinat cu trecerea la nivel cu calea ferată de la intrarea în Chiajna, va rezulta într-un cockteil exploziv pentru cei care vor să intre în Chiajna, sau pentru nefericiții care ocolesc Bucureștiul pe centură (dinspre A1 spre nord).

Ce plan are primarul Mircea Minea pentru a rezolva problema asta? Absolut niciunul. Când mergi cu mașina de acasă la primărie și înapoi, pe un drum de maximum 1 km, nu te confrunți cu această problemă. Dar locuitorii Chiajnei trebuie să ajungă și la joburi, că aici e doar un cartier-dormitor-parcare și atât.

Trebuie să-și ducă copiii la școli sau grădinițe, că în Chiajna nu există infrastructură pentru miile de copii, există doar o poză cu o școală frumoasă din 2016.

Deci care e planul primarului din Chiajna pentru a rezolva coșmarul din trafic? Hai să vedem ce lucrări de infrastructură sau de dirijare a traficului s-au făcut în Chiajna în cei 25 de ani de domnie:

- nu există niciun semafor

- s-a construit un singur sens giratoriu (deci sunt 2)

- singurul drum nou care te poate scoate din Chiajna duce în cartierul Giulești. Care e foarte bun dacă vrei să ajung în Giulești, mai departe e mai complicat, că ieși în pasajul Crângași unde știm ce cozi sunt.

- nu există niciun pasaj, niciun proiect de pasaj, nicio idee despre vreun pasaj

- evident că nu toată lumea trebuie să stea în mașină, dar adevărul e că nu există nicio pistă de bicicletă, autobuzele stau în același trafic, metroul a fost doar o poză în 2016, nu există niciun plan de viitor pentru nimic

- nu există nicio linie de tramvai care să fie transformată în metrou ușor

- drumul expres care ar fi trebuit să lege Lacul Morii de A1 nu prea mai are pe unde să se mai construiască, tot terenul s-a umplut de blocuri

- gara Chiajna e decor de filme horror, pentru că, evident, n-are nicio legătură cu Chiajna, cum a tot trâmbițat primarul în campanie (deși s-ar putea ajunge la Gara de Nord în 15 minute)

- despre trotuarele din Chiajna mai bine să nu aduc vorba, că îmi vine în minte poza cu trotuarul plin de stâlpi de tensiune

- singurul lucru bun e prelungirea linie de autobuz 178 până în cartierul Militari Residence

La un sumar rapid, avem 8 bile negre și 2 bile albe. Pentru 25 de ani de mandat.

În ciuda acestei lipse totale de viziune, primarul a fost evident reales și a 7-a oară. Ce ar zice acum primarul pesimist să ne încurajeze? Cetățeni, mai rău de atâta nu se poate!

Optimistul din mine îi va zice însă: Ba se poate! Se va deschide și pasajul din Domnești și să vezi atunci blocaj în Chiajna, când va ajunge aici mult mai rapid și tot traficul dinspre Bragadiru, adică dinspre sudul Capitalei!

Evident că tot aceast trafic înseamnă și foarte multă poluare, așa că întreb din nou: domnule Mircea Minea, care-i planul?", scrie Cornel Zainea într-o postare pe Facebook.

Și fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, cel care a negociat terminarea pasajului Mogoșoaia cu șase luni mai devreme, își exprima nemulțumirea că lucrarea nu a fost corelată cu alte inagurări planificate în același timp:

"Bucuria ar fi putut fi completă dacă, așa cum am planificat cu CNAIR în această vară, lucrările de reasfaltare a centurii între pasajul Mogoșoaia și Otopeni împreună cu turbogirația de la Otopeni ar fi fost finalizate în același timp cu pasajul.

Însă, din păcate, s-a ridicat în ultimele săptămâni pedala de pe accelerația acestor investiții. Solicit celor responsabili să urgenteze finalizarea celor 2 șantiere. În caz contrar, doar vom muta dopul cu câțiva metri", a scris Cătălin Drulă miercuri, într-o postare pe Facebook.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Temperatura ideală în casă: românii preferă să aibă între 22 și 24°C în locuințe STUDIU
Temperatura ideală în casă: românii preferă să aibă între 22 și 24°C în locuințe STUDIU
Aproape jumătate dintre români susţin că temperatura ideală din locuinţă trebuie să fie cupinsă între 22 şi 24°C şi chiar peste, în timp ce doar 3,8% susţin că se simt confortabil...
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
#pasajul mogosoaia, #primar chiajna, #Mircea Minea, #cornel zainea, #blocaj trafic chiajna , #infrastructura