S-a risipit bezna de pe Autostrada Urbana, dupa luni bune de la inaugurare

Miercuri, 08 Mai 2019, ora 12:50
10790 citiri
S-a risipit bezna de pe Autostrada Urbana, dupa luni bune de la inaugurare

Dupa ce ca a fost inaugurata cu mare intarziere, Autostrada Urbana a ramas, de luni bune, pe jumatate cufundata in intuneric. Motivul: la inceput de an, hotii au furat 4 kilometri de cablu de sub sosea, paralizand iluminatul public in zona. La inceputul saptamanii, CNAIR a anuntat ca problema e inca nerezolvata.

In cursul zilei de miercuri, insa, purtatorul de cuvant al institutiei a revenit asupra declaratiei.

Autostrada Urbana, lunga de 6,5 kilometri, a fost construita in doua etape. Prima oara - in baza unui contract incheiat de Compania de Drumuri, in 2007, cu Impressa Pizzaroti - s-au construit putin peste 3 kilometri de sosea. Ulterior, incepand din 2015, Aktor a mai construit alti 3,3 kilometri de autostrada.

Abia dupa 11 ani de la inceperea lucrarilor, capatul urban al Autostrazii A3 a fost inaugurat, in seara zilei de 14 decembrie 2018. Receptia a durat nu mai putin de 7 ore. In mod normal, tot acest timp ar fi trebuit sa le ajunga specialistilor de la CNAIR sa depisteze toate problemele soselei. Din pacate, le-a scapat o chestiune esentiala: jumatate de sosea construita de Aktor era cufundata in intuneric.

Ulterior, Compania de Drumuri a anuntat ca misterul intunericului de pe autosrada se elucidase: hotii furasera 4 kilometri de cablu electric de sub sosea. Dar cum drumul era in perioada de garantie, societatea care il construise - adica Aktor - urma sa rezolve problema, pana cel mai tarziu in luna martie.

Cu toate astea, dupa inca doua luni, jumatatea de Autostrada Urbana este inca in intuneric, noapte de noapte a anuntat initial prutatorul de cuvant al Companiei de Drumuri, Alin Serbanescu.

"Intre timp, Aktor a lucrat in zona, in sensul ca a montat cablurile. Noi am si insistat ca ele sa fie puse sub tensiune, astfel incat sa nu se mai poata fura, cum s-a intamplat data trecuta.

Acum constructorul sustine ca mai are de schimbat niste becuri, in zona.

Speram ca problema se va rezolva, in curand. Daca nu, vom lua noi masuri, in sensul ca ii vom retine constructorului banii din garantia de buna executie si vom repune noi iluminatul in functiune.

Nu e solutia ideala nici pentru Companie, nici pentru constructor. Dar daca altfel nu se poate, vom proceda asa", a declarat luni Alin Serbanescu pentru Ziare.com.

Ulterior, in cursul zilei de miercuri, purtatorul de cuvant al CNAIR a revenit asupra declaratiei, sustinand ca iluminatul pe Autostrada Urbana s-a reluat integral, chiar daca acest lucru s-a intamplat mai tarziu decat era planificat.

Citeste si:
Motivele pentru care politicienii au o viață mai lungă decât restul oamenilor. Rezultatele dovedite de un studiu Oxford
Motivele pentru care politicienii au o viață mai lungă decât restul oamenilor. Rezultatele dovedite de un studiu Oxford
Politicienii trăiesc mai mult decât restul oamenilor pentru că au venituri mai crescute şi beneficiază de tratamente medicale mai bune, arată un studiu întocmit de Universitatea din Oxford,...
Nume noi în partidul lui Dacian Cioloș. Cristian Presură și Ciprian Mihali au anunțat că s-au înscris în REPER
Nume noi în partidul lui Dacian Cioloș. Cristian Presură și Ciprian Mihali au anunțat că s-au înscris în REPER
REPER, noul partid înfiinţat de Dacian Cioloş şi mai mulţi europarlamentari de la PLUS, are noi membri. Fizicianul Cristian Presură și profesorul Ciprian Mihali, de la departamentul de...