Londra are cele mai scumpe parcari din lume - Bucurestiul, pe locul 51

Miercuri, 13 Iulie 2011, ora 16:07
1796 citiri
Londra are cele mai scumpe parcari din lume - Bucurestiul, pe locul 51
Foto: Arhiva

Bucurestiul este pe locul 51 din punct de vedere al costurilor parcarilor, cu o medie lunara de 143,78 dolari, in timp ce cartierele londoneze City si West End dispun de cele mai scumpe locuri de parcare din lume, cu preturi intre 1.083 si 1.014 dolari, conform celui mai recent studiu privind parcarile realizat de Colliers International.

Daca in Londra costul mediu lunar este cu 161% mai mult decat al unui loc similar in Atena, care se ridica la 388 dolari, cele mai mici tarife se gasesc in Pretoria - 65,52 dolari, Helsinki - 43,13 dolari, Dubai - 25,87 dolari, si Abu Dhabi - 24,51 dolari.

Printre alte orase europene care au intrat in top 25 in functie de costul parcarii se afla Zurich (822 dolari), Roma (744 dolari), Geneva (705 dolari), Viena (575 dolari) si Milano (518 dolari).

Germania, Franta si Spania sunt tari in care costul parcarii este unul rezonabil pentru vestul Europei, in timp ce multe tari din estul Europei au costuri sub 200 de dolari. Astfel, Sofia are costuri medii lunare de 184 de dolari, Varsovia - 153 de dolari, Tirana - 144 de dolari, Zagreb si Bucuresti - 144 de dolari. Locuri de parcare ieftine pot fi gasite in majoritatea capitalelor din Orientul Mijlociu.

"Studiul de anul acesta reflecta revenirea economiilor din tarile respective si o revigorare a pietei de inchirieri de birouri", spune Ross Moore, economist la Colliers International.

Datele pentru studiul global privind parcarile au fost colectate in luna iunie 2011 si includ toate taxele relevante. De asemenea, cifrele se refera la parcarile acoperite sau subterane situate in zonele principale de business din marile orase.

Colliers International este unul dintre liderii globali in domeniul consultantei imobiliare, cu mai mult de 15.000 specialisti care lucreaza in 480 de birouri din 61 de tari. Subsidiara a FirstService Corporation, Colliers ofera o gama larga de servicii clientilor finali, dezvoltatorilor si investitorilor, de la brokeraj, property si asset management, project management, investitii si consultanta, evaluari, studii de piata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în scădere estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, de la 3,8% cât estima în octombrie, până la 2,8%, arată cel mai...
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
#cost parcare Bucuresti, #plata loc parcare Bucuresti , #infrastructura