Ziare.com

Lotul 4 al autostrazii Lugoj - Deva, deschis circulatiei

Miercuri, 14 August 2019, ora 18:58

   

Lotul 4 al autostrazii Lugoj - Deva, deschis circulatiei
Lotul 4 al autostrazii Lugoj - Deva a fost deschis miercuri circulatiei. CNAIR anunta ca pentru lotul 3 consultantul nu a recomandat, luni, inceperea receptiei, deoarece nu au fost indeplinite anumite conditii tehnice.

CNAIR anunta ca inca 22 de kilometri noi de autostrada au fost deschisi miercuri pe Autostrada 1 (A1), intre localitatile Soimus si Ilia din judetul Hunedoara, dupa ce comisia de receptie a verificat calitatea lucrarilor si a constatat ca acestea corespund normativelor.

"Pentru a deschide circulatiei cei 22 de km aferenti lotului 4, CNAIR a preluat in baza unui proces verbal de predare - primire cei 800 de m aferenti lotului 3 care fac posibila circulatia intre acest sector de autostrada si reteaua de drumuri nationale existenta. Precizam ca pana la receptionarea lucrarilor de pe lotul 3, CNAIR va asigura desfasurarea circulatiei in conditii de siguranta pe cei 800 de m preluati. In baza unui plan pentru management al traficului stabilit impreuna cu Politia Rutiera, CNAIR va avea responsabilitatea doar pentru eventualele deteriorari cauzate de traficul rutier (parapete, marcaje sau semnalizari verticale) ", arata CNAIR.

Potrivit sursei citate, orice alta problema legata de structura drumului ramane in continuare in responsabilitatea antreprenorului.

Dupa deschiderea circulatiei pe cei 22 km noi, reteaua de autostrazi din Romania masoara 829 de km.

Lotul 4 al autostrazii Lugoj- Deva este parte integranta a coridorului 4 Pan european (Rin- Dunare), iar pe traseul acestuia se afla Dealul Soimus unde a fost pusa in opera una dintre cele mai spectaculoase lucrari de infrastructura din Romania. Pe sectorul Sibiu- Nadlac al A1 accesul se va face pe la Nodurile Ilia si Margina, iar intre cele doua localitati, circulatia se va desfasura pe reteaua de drumuri nationale existenta.

Antreprenorul acestui contract in valoare de peste 419 mil. lei fara TVA este Asocierea S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. - S.C. SPEDITION UMB S.R.L.

Pentru Lotul 3 al autostrazii Lugoj - Deva, consultantul nu a recomandat inceperea receptiei luni, 12.08.2019, deoarece nu au fost indeplinite conditiile tehnice pentru demararea acestei proceduri. La acest moment, antreprenorul Asocierea S.C. Teloxim Con S.R.L. - COMSA S.A. - Aldesa Construcciones S.A. - Arcadis Eurometudes S.A. lucreaza pentru remedierea problemelor.

Citeste si:
 • Romanii s-au ales cu o noua autostrada muzeu! CNAIR sustine ca ar fi un pericol sa circulam acum pe ea. Cuc vine cu amenintari
 • Asociatiile pentru autostrada Moldovei vor o intalnire cu Dancila, pe 16 august, cand e la Iasi
 • Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

  Citeste mai multe despre lot 4 Lugoj Dej circulatie
  Sursa: MEDIAFAX

  Articol citit de 9211 ori

  Urmareste Ziare.com pe

  Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
  Nu exista comentarii postate de utilizatori.


  Platforma pentru solutionarea online a litigiilor