Lucrarile la A2 pe tronsonul Cernavoda-Medgidia incep pana la finele anului

Luni, 11 Aprilie 2011, ora 18:21
1885 citiri
Lucrarile la A2 pe tronsonul Cernavoda-Medgidia incep pana la finele anului
Foto: pressalert.ro

In maximum o luna, CNADNR va revizui proiectul tronsonului de autostrada Cernavoda-Medgidia si pana la sfarsitul anului vor incepe lucrarile, estimeaza ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu.

"Compania franceza Colas, care avea contract incheiat din iunie 2009 pentru tronsonul de autostrada Cernavoda-Medgidia, in valoare de 151 de milioanede euro, pentru constructia a 20,3 kilometri, ne-a demonstrat ca nu vrea sa lucreze in Romania. Dupa mai multe intalniri cu firma franceza, acestia au fost notificati pentru corectarea deficientelor, dupa care CNADNR a decis rezilierea contractului", a spus Boagiu.

In privinta motivelor rezilierii contractului, ministrul Transporturilor si Infrastructurii a precizat ca, practic, firma nu a reusit sa faca proiectul decat pe 14 kilometri din cei 20,3 si nici nu a obtinut certificat de urbanism.

"Pe langa toate acestea, au solicitat costuri suplimentare importante, respectiv 16 milioane de euro, in conditiile in care evaluarea contractului costa cu cinci milioane de euro mai putin.

Lucrarile au fost demarate de catre Colas cu intarziere de un an (2010, in loc de 2009, n.r.) iar Inspectoratul de Stat in Constructii a oprit la un moment dat lucrarile pentru nerespectarea legii si pentru neefectuarea descarcarilor arheologice. La acea data, Colas si-a retras utilajele", a adaugat Anca Boagiu.Aceasta estimeaza ca, in termen de o luna, Compania de drumuri sa revizuiasca proiectul si sa intocmeasca documentatia de atribuire pentru inceperea licitatiilor.

"Estimam ca in august vom avea semnat un nou contract de proiectare si executie iar pana la sarsitul anului in curs sa demaram lucrarile, fara a conduce la decalaj de termene in ceea ce priveste starea acestei lucrari. Sa constituie un exemplu pentru toti constructorii, ca Romania nu este tara nimanui. Cine vrea sa lucreze in Romania este binevenit atat timp cat isi respecta costurile si termenele din contract", a precizat ministrul. Boagiu a mai spus ca declar "toleranta zero" celor care au adus prejudicii statului.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a notificat firma Colas cu privire la rezilierea contractului pentru proiectarea si executia autostrazii Cernavoda-Constanta, tronsonul Cernavoda-Medgidia, si intreprinde demersuri pentru o noua licitatie de atribuire, se arata intr-un comunicat al Companiei.

Masura a fost luata de catre Companie ca urmare a refuzurilor repetate ale Colas de a continua executia lucrarilor invocand diverse motive pentru a justifica intarzierile si avand in vedere lipsa unei planificari si mobilizari corespunzatoare, precum si lipsa aprovizionarii cu materiale, precizeaza CNADNR.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#tronson Cernavoda Medgidia, #lucrari Autostrada Soarelui , #infrastructura