Ministrul Transporturilor rateaza, din nou, obiectivul asumat public: Loturile 3 si 4 ale Autostrazii Sebes-Turda nu vor fi inaugurate in luna mai

Vineri, 25 Mai 2018, ora 08:55
9950 citiri
Ministrul Transporturilor rateaza, din nou, obiectivul asumat public: Loturile 3 si 4 ale Autostrazii Sebes-Turda nu vor fi inaugurate in luna mai
Foto: Arhiva (Asociatia Pro Infrastructura)

Circulatia rutiera pe loturile 3 si 4 ale Autostrazii Sebes-Turda nu se va deschide nici in luna mai, cu toate ca ministrul Transporturilor, Lucian Sova, spunea la jumatatea lui martie ca si-a facut un obiectiv din respectarea acestui termen.

In mod normal, pe cei 28,8 kilometri de autostrada dintre Aiud si Turda ar fi trebuit sa putem circula deja, inca din iarna. Din pacate, la inspectiile desfasurate pe santiere, in lunile ianuarie si februarie, Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a constatat mai multe neconformitati ale lucrarilor realizate de societatea Tirenna Scavi Spa (pe lotul 3, de la Aiud la Decea) si de Porr Construct SRL (pe lotul 4, de la Decea la Turda) . Ambelor companii li s-a acordat ragaz pentru refacerea lucrarilor considerate improprii.

Tocmai cand se vorbea despre o noua amanare a deschiderii traficului pe autostrada, intre Aiud si Turda, iar soferii deja satui de aglomeratia de pe DN1 pareau sa isi piarda rabdarea, ministrul Transporturilor, Lucian Sova, a declarat public:

"Eu mi-am fixat, asa ca obiectiv, ca in cursul lunii mai aceste doua segmente (loturile 3 si 4 - n.red.) sa fie deschise. Facem eforturi si cu constructorii, discutam cu ei saptamanal. Unele dintre aspectele semnalate ca neconformitati din partea expertilor de la CNAIR au fost asumate si se intervine asupra lor, astfel incat sa fie impacate si exigentele pe care trebuie sa le indeplineasca autoritatea contractanta, dar, pana la urma, sa folosim aceste segmente de autostrada, atat de putine cate sunt totusi, sa fie date in circulatie.

Pentru ca orice kilometru de autostrada este important si cu atat mai rau ca, totusi, exista cale de rulare utilizabila, e pacat sa stam sa ne uitam la ea".

Cine a spus atunci ca termenul e nerealist si ca declaratia ministrului nu are acoperire a avut dreptate. Desi potrivit informatiilor de pe site-ul CNAIR, lucrarile la Lotul 3 al autostrazii au fost finalizate, iar cele la Lotul 4 sunt realizate deja in proportie de 99%, traficul tot nu va fi deschis prea curand in zona. De ce, a explicat pentru Ziare.com Alin Serbanescu, purtatorul de cuvant al CNAIR.

"Constructorul lucreaza in continuare pe Lotul 4. Asta, ca sa terminam cu legenda potrivit careia si-ar fi terminat treaba, iar noi de la CNAIR - ca niste oameni rai ce suntem - nu vrem sa deschidem autostrada.

Nu e cazul. Ei lucreaza in continuare. Problemele pe care le au de rezolvat nu sunt grave, dar nici nu permit, inca, deschiderea circulatiei.

Pe lotul 3, CNAIR urmeaza sa mai faca o expertizare, impreuna cu Cestrin (organismul tehnic al CNAIR - n.red.) si cu constructorul, pentru a rezolva odata problema rugozitatii si planeitatii soselei. Urmeaza sa stabilim la ce ne raportam cand evaluam starea lucrarii si ce rezultate ne dorim. La momentul in care se va ajunge la o concluzie comuna, se va decide: deschidem sau nu deschidem.

Oricum, am stabilit impreuna cu constructorii ca cel mai bine ar fi sa deschidem odata ambele loturi de autostrada. Nici n-ar avea sens sa facem altfel. In aceste conditii, nu se va putea deschide traficul pana la finele lunii mai", a declarat pentru Ziare.com Alin Serbanescu.

Asociatia Pro Infrastructura sustine de mai multa vreme ca sectorul de autostrada dintre Aiud si Turda este circulabil, dar ca autoritatile statului intarzie sa il inaugureze din comoditate si inconstienta, lasandu-i pe soferi sa circule in conditii de risc doar pe DN1.

Cativa membri ai asociatiei au si circulat cu masina pe soseaua inca neinaugurata, pentru a demonstra ca e practicabila. Argumentul n-a schimbat, insa, pozitia CNAIR, care sustine in continuare ca toate lucrarile prevazute in proiect trebuie finalizate inainte de deschiderea circulatiei pe sectorul de autostrada.

Din pacate, in ciuda faptului ca receptia celor doua loturi de sosea s-a amanat, deja, de mai multe ori, nimeni n-ar putea sa spuna, nici macar acum, cand vor putea soferii sa circule pe autostrada, de la Aiud la Turda.

Pericolul care amenință industria alimentară. Cum ar putea deveni inflația o prezență permanentă
Pericolul care amenință industria alimentară. Cum ar putea deveni inflația o prezență permanentă
După criza provocată de pandemia de coronavirus în urmă cu patru ani, statele lumii s-au confruntat cu o inflație mare și constantă, care nu a mai fost văzută, în multe locuri, de la...
Falimente pe bandă rulantă. Câte firme românești și-au suspendat activitatea în 2024. Creștere masivă față de anul trecut
Falimente pe bandă rulantă. Câte firme românești și-au suspendat activitatea în 2024. Creștere masivă față de anul trecut
Meciul socio-economic din România pune mari probleme afaceriștilor. Micii antreprenori cad pe capete, iar cei care speră la statutul de întreprinzător se întreabă de mai multe ori dacă...
#Autostrada Sebs Turda amanare inaugurare, #Lucian Sova obiectiv inaugurare autostrada, #inaugurare Sebes Turda mai , #infrastructura
  1. Pericolul care amenință industria alimentară. Cum ar putea deveni inflația o prezență permanentă
  2. Falimente pe bandă rulantă. Câte firme românești și-au suspendat activitatea în 2024. Creștere masivă față de anul trecut
  3. Noi taxe și impozite în România. Anunț teribil de la un fost secretar de stat al Guvernului: „Nu sunt liniștit pentru 2025"
  4. Profeție despre viitorul omenirii: România și Polonia, creștere masivă în următorii 30 de ani. "E în interesul strategic al SUA"
  5. Intră în vigoare noile bilete pentru trenuri metropolitane, valabile în toată țara. "Oferă libertate călătorului"
  6. Platforma X a lui Elon Musk înșală utilizatorii și încalcă regulile pentru conținutul online, acuză Uniunea Europeană
  7. Funcția pe care toți utilizatorii o așteptau de la căștile Samsung. Cum funcționează Voice Control
  8. Microsoft anunță noi prețuri pentru abonamentele Game Pass Xbox
  9. Cele mai mari pericole pentru companiile românești înainte de 2025. Radu Burnete: „Nu trebuie să tot dăm electroșocuri economiei”
  10. Funcția care nu este disponibilă pe ecranul secundar al smartphone-ului Galaxy Z Flip 6 al Samsung