Moldova n-are autostrada, dar Directia Drumuri si Poduri Iasi cheltuie zeci de mii de euro pe o chirie umflata

Vineri, 15 Februarie 2019, ora 18:32
4540 citiri
Moldova n-are autostrada, dar Directia Drumuri si Poduri Iasi cheltuie zeci de mii de euro pe o chirie umflata
Foto: Arhiva Pixabay

Directia Regionala de Drumuri si Poduri Iasi - care si-a mutat de curand sediul intr-o cladire de lux din oras - plateste o chirie de peste doua ori mai mare decat cea solicitata, in mod normal, de proprietarul spatiului.

Dupa cum Ziare.com v-a informat deja, DRDP Iasi si-a mutat, de curand, birourile intr-o cladire moderna din oras. Acum, angajatii au la dispozitie 2.460 de metri patrati in care sa isi desfasoare activitatea.

Pentru acest nou spatiu, DRDP plateste o chirie de aproape 38.000 de euro, potrivit jurnalistilor de la Ziarul de Iasi. Interesant este, mai spun acestia, ca proprietarul cladirii nu cerea, in mod normal, o chirie atat de mare.

Mai exact, potrivit anunturilor imobiliare identificate de jurnalisti pe internet, proprietarul cladirii cerea o chirie de 6 euro pe metrul patrat, dar si acest pret era unul informativ, putand fi negociat. Asta in conditiile in care pretul metrului patrat de inchiriat, in zona, sare arareori de 8 - 10 euro.

In mod normal, DRDP ar fi putut negocia o reducere consistenta, in conditiile in care n-a inchiriat un etaj sau doua, ci intreaga cladire. Cu toate acestea, potrivit informatiilor obtinute de jurnalistii ieseni, DRDP plateste acum o chirie de 15,5 euro pe metru patrat. Cu alte cuvinte, in loc sa negocieze o scadere a chiriei, s-a ales cu o majorare de 150% a sumei pe care trebuie sa o plateasca lunar pentru sediu.

Anterior, potrivit sursei citate, directorul DRDP Iasi, Ovidiu Laicu, ar fi declarat ca a ales sediul pentru ca este deja compartimentat. Atat de mult le-a placut sediul celor din conducerea institutiei, incat acestia iau in calcul sa il si cumpere, dupa incheierea contractului de inchiriere, care va dura 5 ani.

Reamintim ca DRDP Iasi este una dintre institutiile care urmeaza sa se ocupe de constructia Autostrazii Unirii, in cazul in care statul nu va renunta la acest proiect.

#DRDP Iasi chirie sediu , #infrastructura
Comentarii