Nu au inceput lucrarile la drumul expres Craiova-Pitesti. Ce au inaugurat, de fapt, Dragnea si Cuc

Vineri, 24 Mai 2019, ora 16:25
13100 citiri
Nu au inceput lucrarile la drumul expres Craiova-Pitesti. Ce au inaugurat, de fapt, Dragnea si Cuc

Zilele trecute, la Dolj, nu a avut loc inaugurarea lucrarilor la drumul expres Craiova-Pitesti, asa cum au anuntat autoritatile. Ce s-a intamplat de fapt: au fost puse cateva borduri, de forma, in locul prin care va trece drumul tehnologic care este paralel cu drumul expres si pe unde vor circula utilajele care vor lucra efectiv la drumul de mare viteza.

La eveniment au participat liderul PSD Liviu Dragnea, fostul ministru al Muncii Lia Olguta Vasilescu, senatorul Claudiu Manda si ministrul Transporturilor, Razvan Cuc.

Locul in care au fost amplasate bordurile nu reprezinta nici inceputul drumului, nici punctul final al acestuia, ci se afla undeva la o treime din tronsonul I, intr-un lan de grau, relateaza publicatia locala olteana Gazeta de Sud.

"Este drumul tehnologic, adica acel drum situat pe langa drumul principal si care ne permite noua sa intram cu utilajele, in caz de accidente, in caz de blocaj a drumului, pentru lucrari de intretinere", a declarat pentru sursa citata Alin Serbanescu, purtatorul de cuvant al Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

El a spus, insa, ca acest drum "face parte tot din drumul expres".

De altfel, chiar CNAIR a transmis, joi, prin intermediul unui comunicat ca "in acest moment 15 utilaje actioneaza pentru decopertarea traseului si amanajarea drumurilor tehnologice destinate accesului in santier".

Foto: CNAIR

In plus, mai noteaza GDS, exproprierile nu sunt facute pe tot traseul tronsonului I, fapt confirmat si de purtatorul de cuvant al CNAIR.

"Exproprierile s-au facut pe unde se lucreaza, dar pe unde nu s-au facut, nu se lucreaza inca si pe tronsonul II mai sunt de facut niste exproprieri. (...) Pana se fac exproprierile pe tronsonul I, care sunt pe traseul de avizare deja pentru restul terenului, constructorii pot sa lucreze pe zona in care s-au facut exproprierile. Nu cred eu ca vor inainta ei atat de mult in doua-trei zile, o saptamana in zona in care nu s-au facut exproprierile", a explicat Alin Serbanescu.

Acesta a mai adaugat ca nici pe tronsonul II al drumului expres nu s-au finalizat exproprierile: "Noi nu avem cum sa intram pe terenurile care sunt ale oamenilor. Sa nu se sperie cineva. Dupa ce expropriem intram acolo. Pana atunci, noi intram doar pe portiunile pe care s-au facut exproprierile".

Precizam ca liderul PSD Liviu Dragnea si ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, au inaugurat, miercuri, cu mare fast drumul expres Craiova-Pitesti.

"Astazi, 22 mai 2019, s-au pornit lucrarile la primul tronson din drumul expres Craiova -Pitesti. Da, pe baza acelui studiu de fezabilitate despre care vorbeam in 2014. Cand am gandit programul de guvernare, am prevazut acest proiect. Un proiect extrem de important pentru judetul Dolj si pentru zona de sud. Dupa numeroase tergiversari, contestatii si blocaje, proiectul a pornit.

Sper sa avem cat mai repede de la guvern ordonanta de urgenta privind achizitiile publice pentru ca ritmul lucrarilor sa fie si mai rapid. Oamenii nu mai au rabdare, pe buna dreptate! Iata insa ca in ultima vreme sunt mai multe proiecte care au intrat in linie dreapta.

Autostrada Moldovei, Iasi- Targu Mures, Craiova - Pitesti si desigur cel mai asteptat proiect Ploiesti - Brasov. Zilele trecute, la Guvern, consortiul turco- chinez care va construi in PPP acest proiect a pornit discutiile pentru conditiile contractului de executie", a scris, miercuri, presedintele Camerei Deputatilor pe Facebook.

Citeste si:
USR anunță din opoziție că se opune taxei de solidaritate pentru marile companii. „Nu ar face decât să lovească în cei mai importanţi contribuabili în economie”
USR anunță din opoziție că se opune taxei de solidaritate pentru marile companii. „Nu ar face decât să lovească în cei mai importanţi contribuabili în economie”
USR a transmis miercuri, 8 decembrie, că taxa de solidaritate luată în discuție pentru marile companii nu va face decât să lovească în cei mai importanți contribuabili în economie....
PSD vrea ca numirea prefecţilor să se facă în funcţie de ponderea politică din parlament. Social democrații ar urma să aibă 21 de prefecţi, printre care şi Capitala
PSD vrea ca numirea prefecţilor să se facă în funcţie de ponderea politică din parlament. Social democrații ar urma să aibă 21 de prefecţi, printre care şi Capitala
Social-democraţii şi liberalii vor discuta, miercuri, în coaliţie, despre împărţirea funcţiilor de prefecţi şi şefi de agenţii şi autorităţi. Marţi, discuţia nu a ajuns la un acord...