Pas important pentru lucrarile de la magistrala M4 de metrou, spre Laminorului (Video)

Miercuri, 10 Iunie 2015, ora 16:41
7797 citiri
Pas important pentru lucrarile de la magistrala M4 de metrou, spre Laminorului (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Utilajul Tunelling Boring Machine (TBM) "Sfanta Parascheva" va incepe cel tarziu pe 15 august sapaturile la tunelul prin care va trece a doua linie dinspre Straulesti spre Laminorului, a anuntat, miercuri, directorul general al Metrorex, Catalin Homor.

TBM a strapuns, miercuri, peretele mulat la intrarea in statia Laminorului.

"Se produce perforarea peretilor mulati si strapungerea TBM a peretilor statiei, inclusiv intrarea in volumul statiei. Este un moment important pentru Bucuresti. Este o prima etapa foarte dificila parcursa cu ceas elvetian.

Lucrarile au fost realizate intr-un timp mai scurt decat era programat. Asta ne face sa speram ca lucrurile nu vor intarzia sa fie finalizate conform graficului. Obstacolele sunt inerente. Daca n-am fi lucrat, n-ar fi existat obstacole. Obstacolele intalnite sunt ordinare", a spus Homor, prezent la statia Laminorului.

Aberatia zilei: Cartita Sfanta Parascheva sapa la metrou

El a precizat ca pe aceasta linie TBM a avansat cu o medie de 11 metri/zi.

"Dupa ce masinaria intra in statie propriu-zis, va fi transportata la punctul de lansare, de unde a plecat cu ceva timp in urma. Chestiunea asta va dura, sa zicem, undeva la 2 luni. Cel tarziu pe 15 august va pleca din nou pe celalalt fir si, undeva la sfarsitul lunii septembrie, sa ne strangem din nou la aceasta statie, dar pe celalalt fir", a explicat directorul general al Metrorex.

In timpul perforarii, echipamentul de sapat tuneluri a sesizat o avarie si timp de zece minute nu a lucrat.

"Pentru ca ne dorim ca lucrarile sa decurga intr-un ritm alert, am solicitat constructorului sa accelereze un pic strapungerea acestui perete. Dansii s-au conformat si, fiind o masinarie automata, a sesizat o serie de probleme si a aparut o avarie in bord. A durat 10 minute pana s-a reluat forarea", a aratat oficialul Metrorex.

Cand au inceput lucrarile

Potrivit sursei citate, executia primului tunel de pe interstatia Straulesti - Laminorului a inceput pe 16 aprilie 2015, iar lucrarile s-au derulat "in conditii tehnice si de siguranta, cu functionarea corespunzatoare a tuturor instalatiilor".

Se estimeaza ca in prima parte a anului 2016 structura tunelelor va fi gata, iar termenul preconizat pentru finalizarea sectiunii Parc Bazilescu - Straulesti este al doilea semestru al anului 2016.

Magistrala 4, sectiunea Parc Bazilescu - Straulesti, este finantata din fonduri structurale nerambursabile in cadrul Programului Operational Sectorial - "Transport" si de bugetul de stat.

Valoarea totala a proiectului este de 763,4 milioane de lei, din care valoarea totala eligibila ajunge la 430,8 milioane de lei, iar contributia Fondului de Coeziune, in procentaj de 85%, este de 366,17 milioane de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#metrou magistrala 4 lucrari, #metrou lucrari laminorului, #metrou cartita laminorului , #infrastructura