Patru oferte pentru constructia autostrazii Comarnic-Brasov - surse

Miercuri, 27 Februarie 2013, ora 14:22
3361 citiri
Patru oferte pentru constructia autostrazii Comarnic-Brasov - surse

Patru oferte au fost depuse, miercuri, pentru constructia tronsonului de autostrada Comarnic - Brasov.

In draftul de contract, proiectul figureaza cu 58 de kilometri si un cost total de 1,2 miliarde de euro, potrivit unor surse guvernamentale citate de Digi 24.

Aceasta suma inseamna putin peste 20 de milioane de euro pe kilometru, fata de estimarea anterioara, de 25,8 milioane de euro.

Cu toate acestea, ramane unul dintre cele mai scumpe tronsoane din Uniunea Europeana, in conditiile in care standardele de cost impun o limita de 8,6 milioane de euro pe kilometru, cu posibilitatea de a depasi cu cel mult 15% pretul final.

Licitatia a fost reluata in acest an dupa ce, in 2010, consortiul Vinci-Aktor, care castigase contractul, a renuntat la executarea lucrarilor din cauza ca nu a gasit finantarea necesara.

In descrierea initiala din contract, proiectul avea 18 tuneluri, cu o lungime totala de 3 kilometri, 53 de poduri si viaducte, doua benzi pe sens si o banda de urgenta.

Romania are in prezent doar 525 de kilometri de autostrada si am putea avea inca 143 la finalul anului, daca termenele se respecta.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#oferte constructie autostrada Comarnic Brasov, #constructie autostrada Comarnic Brasov, #oferte autostrada Comarnic Brasov , #infrastructura
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5