Incertitudini privind executarea tronsonului Targu Mures-Ungheni din A3 UPDATE CNAIR se disculpa

Marti, 20 August 2019, ora 20:45
14712 citiri
Incertitudini privind executarea tronsonului Targu Mures-Ungheni din A3 UPDATE CNAIR se disculpa
Foto: Facebook / Asociatia Pro Infrastructura

Asociatia Pro Infrastructura atrage atentia ca autorizatia de construire nu mai este valabila in cazul ciotului de 4,5 km al Autostrazii A3, intre Aeroportul Transilvania (Ungheni) si sud-vestul orasului Targu Mures. Asta in conditiile in care licitatia a fost lansata in urma cu 3 ani, autorizatia fiind emisa in aprilie 2017.

UPDATE: In replica, CNAIR precizeaza ca autorizatia de constructie pentru sectorul de autostrada Targu Mures-Ungheni a fost prelungita inca din 11 aprilie 2019.

"Valabilitatea Autorizatiei de Constructie a fost prelungita de Ministerul Transporturilor pana pe data de 27 aprilie 2020, in conformitate cu prevederile legii si vizeaza executarea lucrarilor pe Lotul 1 Targu Mures- Ungheni (km 0+000 - km 4+500).

Precizam ca in acest moment se asteapta decizia motivata a instantei pentru a putea fi declansata procedura de semnare a contractului intre CNAIR S.A. si firma declarata castigatoare in urma actiunilor in justitie.

Facem din nou apel la Asociatia Pro Infrastructura sa se documenteze temeinic inainte sa lanseze public informatii pe teme care tin de dezvoltarea infrastructurii din Romania.

Consideram ca modul superficial in care aceasta Asociatie abordeaza teme de interes public creeaza confuzie si discrediteaza eforturile reale ale altor Asociatii din domeniu, care cu buna credinta doresc sa sprijine dezvoltarea infrastructurii romanesti", se mai arata in comunicatul companiei de drumuri.

Precizarea CNAIR vine dupa ce Pro Infrastructura anunta ca autorizatia respectiva a expirat.

"Un nou episod din seria 'Rusini Nationale' regizata de Ministerul Transporturilor Romania si Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere: astazi avem ciotul de 4,5 km al Autostrazii A3 intre Aeroportul Transilvania (Ungheni) si sud-vestul orasului Targu Mures (plus drum legatura conexiune cu zona Promenada Mall/Metro).

Atentie, licitatia a fost lansata acum aproape 3 ani, pe 21.10.2016, iar autorizatia de construire a fost emisa in aprilie 2017. Pe-atunci parea a fi un proiect gestionat responsabil de statul roman, birocratia fiind rezolvata inainte de semnarea contractului. Dar ulterior totul s-a transformat intr-un FIASCO", se arata pe pagina de Facebook a API.

Asociatia subliniaza ca echipa care a gestionat licitatia a luat multe decizii eronate, iar in aceste conditii exista sanse mari de anulare a licitatiei.

"Echipa care a gestionat licitatia a luat nenumarate decizii eronate, intoarse in repetate randuri de judecatori in urma contestatiilor celor doi antreprenori ramasi in cursa (Strabag si Itinera) . Si telenovela nu s-a terminat, depasindu-se inclusiv termenul de valabilitate a ofertelor (30.11.2018) . Sunt sanse mari de anulare dupa ani intregi de chin.

Cel mai grav este ca autorizatia de construire NU mai este valabila, expirand in aprilie 2019, ea fiind conditionata de inceperea lucrarilor in cel mult doi ani de la emitere. Cel mai probabil trebuie obtinute din nou toate avizele, autorizatiile si certificatul de urbanism.

Cu siguranta incompetentii din comisia de evaluare a CNAIR sunt inca in functie, nederanjati sub nicio forma pentru 'performantele' lor. Dezarmant este ca aceleasi persoane se ocupa in continuare de proiecte cruciale, iar noile licitatii se deruleaza, in mare parte, la fel de dezastruos", se mai arata in postare.

Eveniment Quarterly Report

Nori negri asupra economiei europene: Managerii din economia reală anunță recesiunea ca sigură în 2023
Nori negri asupra economiei europene: Managerii din economia reală anunță recesiunea ca sigură în 2023
Economia zonei euro se va contracta probabil în trimestrul trei și nu va reveni prea curând pe creștere, apreciază managerii de achiziții chestionați în indexul PMI calculat de S&P Global....
Măsuri fiscal-bugetare 2023: Impozitul de 1% pe cifra de afaceri a multinaționalelor. În ce condiții se impune și cum se va calcula
Măsuri fiscal-bugetare 2023: Impozitul de 1% pe cifra de afaceri a multinaționalelor. În ce condiții se impune și cum se va calcula
Printre primele dispoziții ale proiectului de Lege privind măsurile fiscal-bugetare se numără un impozit minim de 1% din cifra de afaceri pentru întărirea disciplinei fiscale care să asigure...
#Autostrada A3, #Pro Infrastructura , #infrastructura
Comentarii