Scrisoare pentru Ponta: Modificati de urgenta Masterplanul de transport

Duminica, 08 Februarie 2015, ora 17:36
4457 citiri
Scrisoare pentru Ponta: Modificati de urgenta Masterplanul de transport

Senatorul PNL de Galati Paul Ichim i-a adresat o scrisoare deschisa premierului Victor Ponta pentru revizuirea Masterplanului de transport rutier, in ceea ce priveste zona Galati - Braila - Tulcea - Vrancea, sustinand ca aceasta va fi izolata de restul tarii daca documentul va ramane in forma actuala

In scrisoarea deschisa adresata premierului Ponta, senatorul liberal spune ca Masterplanul lasa izolata de restul tarii zona Galati - Braila - Tulcea - Vrancea, Moldova si nordul Dobrogei fiind practic lipsite de accesul la infrastructura de transport, fapt care va duce la o "subdezvoltare cronica".

Ponta vrea pact politic si pentru autostrazi: Daca nu, nu are rost sa ne apucam de treaba (Video)

Totodata, senatorul Paul Ichim solicita sprijinul colegilor sai parlamentari si societatii civile din judetele Galati, Braila, Tulcea si Vrancea sa ii sustina demersul de revizuire a Masterplanului de transport.

"Tuturor celor 43 de senatori si deputati ai judetelor Galati, Braila, Tulcea si Vrancea le adresez si prin intermediul acestui comunicat de presa invitatia de a se alatura demersului meu si, totodata, pe langa multumirile cuvenite, le transmit rugamintea de a veni cu noi argumente si solutii astfel incat cetatenii pe care ii reprezentam in Parlament sa poata beneficia de accesul meritat la o infrastructura de transport demna de o tara europeana", sustine senatorul liberal intr-un comunicat de presa transmis duminica.

In scrisoarea adresata premierului, parlamentarul arata, printre altele, ca, imediat dupa instalarea USL, Victor Ponta si ministrii responsabili din Guvern s-au exprimat public asupra mai multor proiecte din zona, sustinand atunci ca acestea erau in planurile de realizare ale respectivului exercitiu guvernamental, ca studiile de fezabilitate ar fi fost deja facute si ca ar fi existat deja investitori straini interesati sa investeasca in zona.

Totusi, in actuala structura guvernamentala, calendarul avansat de catre actualul ministru, Ioan Rus, arunca lucrarile, in situatia de ipoteza, dupa intervalul anual 2021 - 2030.

Planuri mari pentru autostrazi: La anul vor fi inaugurati... 17 kilometri

Senatorul Paul Ichim mai sustine, in scrisoarea adresata premierului, ca Moldova este legata de restul tarii doar printr-un drum expres, respectiv Bacau - Focsani - Buzau - Bucuresti, iar oportunitatile de dezvoltare economica si turistica a regiunilor istorice Moldova si Dobrogea de Nord sunt aproape anulate.

"Avand in vedere toate cele expuse, va rugam, domnule prim-ministru, sa reconsiderati de urgenta planul de dezvoltare sociala a zonei, deoarece degradarea socio-economica impreuna cu decalajul perceptibil fata de restul tarii pot avea efecte greu si costisitor de gestionat pe termen lung.

Evidentierea potentialului consemnat al zonei prin finalizarea grabnica a acestui proiect apreciem ca va aduce beneficii la bugetul de stat chiar pe termen mediu, nu lung. Consideram ca se impune modificarea de urgenta a Masterplanului pe transporturi cu incadrarea acestui proiect cel tarziu cu incepere din anul 2016", mentioneaza Ichim in finalul scrisorii adresate premierului Victor Ponta.

Citește și:
De ce are AUR succes în ”afacerea” politică. Comparativ, ”business-ul” USR e în faliment: ”Nu există acolo unde a câștigat alegerile”
De ce are AUR succes în ”afacerea” politică. Comparativ, ”business-ul” USR e în faliment: ”Nu există acolo unde a câștigat alegerile”
AUR și USR sunt în opoziție, însă se pare că doar unul dintre cele două partide are succes în ”afacerile politice”, pe când celălalt arată tot mai mult ca un business în...
Doi jurnaliști au fost amendați de CNA cu 10.000 de lei pentru că și-au permis să discute despre doctoratul plagiat al lui Lucian Bode VIDEO
Doi jurnaliști au fost amendați de CNA cu 10.000 de lei pentru că și-au permis să discute despre doctoratul plagiat al lui Lucian Bode VIDEO
Jurnaliștii postului B1TV, Răzvan Zamfir și Radu Buzăianu, au primit o amendă din partea CNA pentru o emisiune în cadrul căreia au dezbătut subiectul lucrării de doctorat plagiate de...