Se misca ceva si pentru Autostrada Transilvania: Guvernul face noi exproprieri

Joi, 11 Februarie 2016, ora 08:29
4527 citiri
Se misca ceva si pentru Autostrada Transilvania: Guvernul face noi exproprieri
Foto: Arhiva Ziare.com

Guvernul a adoptat in sedinta de miercuri doua hotarari pentru exproprieri vizand Autostrada Transilvania.

"Prima este pentru tronsonul dintre Campia Turzii si localitatea Ogra (Tg. Mures). Este un tronson care are contracte de proiectare si executie semnate din primavara lui 2015 (pentru 2 din 3 loturi, iar pentru celalalt se semneaza zilele acestea), are finantare europeana, dar lucrarile nu puteau fi incepute, pentru ca nu erau realizate aceste exproprieri. De mentionat ca HG respectiva este pe circuitul de avizare din august 2015!", anunta pe Facebook Catalin Drula, consilier al premierului Dacian Ciolos.

Buget 2016: Prioritatile in infrastructura ale Guvernului Ciolos - Autostrazi de 1,2 miliarde de lei

A doua hotarare adoptata vizeaza exproprieri suplimentare necesare pentru lotul in executie de langa Cluj dintre Gilau si Nadaselu.

Guvernul Ciolos descurca hatisul birocratic si da unda verde pentru o bucata de 20 km de autostrada

"Exproprierile suplimentare sunt necesare la contractele de tip proiectare si executie, pentru ca apar mici diferente in proiectul tehnic realizat de antreprenor fata de coridorul expropriat pe baza studiului de fezabilitate.

Spre exemplu, sunt necesare aceste suplimentari de suprafete pentru relocarea stalpilor de inalta tensiune. Lipsa exproprierilor suplimentare este principala cauza pentru fenomenul "stalp in mijlocul autostrazii/centurii ocolitoare", care face valva in presa. Acest HG era si mai de demult pe circuitul de avizare, respectiv din iulie 2015!", explica oficialul de la Guvern.

Senatorii au votat in favoarea noii legi a achizitiilor publice: Pretul cel mai mic nu va mai fi criteriul principal

Drula adauga si alta veste legata de adoptarea unui set de modificari la normele de aplicare ale legii achizitiilor publice.

"Foarte de interes este prevederea care va permite introducerea criteriilor de calificare si experienta pentru personal. Este foarte important pentru contractele de servicii intelectuale, spre exemplu, studii si proiectare, sa se poata cere un anumit nivel de expertiza si experienta al personalului propus pentru realizarea contractului. Pana acum, astfel de prevederi in caietul de sarcini erau inlaturate de ANRMAP ca fiind restrictive. Rezultatul a fost acceptarea unor oferte cu personal cu slaba pregatire profesionala", adauga consilierul premierului.

Ciolos vrea achizitii publice mai transparente: Fara proiecte care sa convina unora sau altora

Catalin Drula a devenit consilier pe probleme legate de infrastructura de transport la Guvern in decembrie 2015. El este vicepresedinte si director executiv al Asociatiei Pro Infrastructura (API).

B.B.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#exproprieri autostrada Transilvania, #hotarare guvern Autostrada Transilvania, #lucrari Autostrada Transilvania , #infrastructura