Seful Companiei Nationale de Autostrazi a fost demis - Cine ii ia locul (Video)

Marti, 08 Decembrie 2015, ora 12:56
15021 citiri
Seful Companiei Nationale de Autostrazi a fost demis - Cine ii ia locul (Video)
Foto: CNADNR

Seful Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), Narcis Neaga, a fost demis, marti, dupa scandalul tronsonului din autostrada Sibiu-Orastie, care s-a soldat cu dosar penal.

In locul sau a fost numit Catalin Humor, care a ocupat pana acum pozitia de director interimar la Metrorex, potrivit unui anunt facut de ministrul Transporturilor, Dan Costescu, intr-o conferinta de presa.

Scandalul autostrazii Sibiu-Orastie, la DNA: Dosar penal pentru abuz in serviciu, coruptie si deturnare de fonduri UE

Decizia vine dupa ce Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a deschis un dosar penal in rem in cazul tronsonului din autostrada Sibiu-Orastie, care trebuia daramat din cauza infiltrarilor de apa subterane. Procurorii DNA au indicii ca unii responsabili cu acest proiect sunt pasibili de fapte de coruptie, abuz in serviciu si deturnare de fonduri europene.

Tronsonul dintre Saliste si Cunta al autostrazii respective a fost inchis in luna octombrie. Sunt necesare reparatii pe o portiune de 200 de metri. Compania italiana Salini Impregilo este cea care a construit tronsonul.

Potrivit ziarului Evenimentul Zilei, procurorii DNA ar fi pe urmele lui Narcis Neaga in cazul autostrazii Orastie-Sibiu.

Ziare.com v-a transmis in format LIVE TEXT declaratiile ministrului Transporturilor, Dan Costescu

- Avand in vedere ca directorul general Narcis Neaga era doar provizoriu numit (adica cu preluare de atributii) si ca Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) a dispus deja un set de masuri si ca se doreste orice evitare a unui eventual prezumtiv conflict de interese intre activitatea de director general si masurile care urmeaza sa fie luate, s-a hotarat ca domnului director general Neaga sa-i inceteze preluarea de atributii, astfel ca atributiile vor fi transferate domnului Catalin Homor.

- Ordinul de ministru a fost semnat deja.

- Azi va fi demarata procedura de selectie a unei noi conduceri pentru CNADNR.

- Va urma o perioada de transparentizare a activitatii companiei, pregatim un site nou.

- Noua conducere va implementa reforme la CNADNR si trebuie sa dea dovada de o capacitate de implementare si de a investi eficient.

- Noua echipa trebuie sa gaseasca solutii pentru identificarea blocajelor si pentru a restarta compania.

- Rog presa sa ne critice atunci cand e cazul.

Intrebari de la jurnalisti

(De ce ati luat tocmai astazi decizia de inlocuire a lui Neaga?) Am vrut sa am propria mea imagine asupra activitatii CNADNR. Exista o perceptie generala a presei, insa eu sunt un tip mai analitic si am vrut sa am o idee bazata pe date concrete. De asemenea, acum au fost adunate toate datele si au trecut si cele 10 zile de cand i-am promis premierului Dacian Ciolos raportul in legatura cu CNADNR.

Acuzatii grave la adresa directorilor din Compania de Autostrazi: Spaga, furt, ilegalitati

(Ii reprosati ceva domnului Neaga?) Nu e vorba de asta, nu se poate vorbi de reprosuri, nu e o disputa casnica, ci e o relatie profesionala. Nu putem spune insa ca suntem multumiti de activitatea companiei.

(Ce-l recomanda pe Homor?) Pe Homor il recomanda... e inginer constructor, la baza, a pornit ca director de investitii la Metrorex si a ajuns director general. E unul dintre oamenii foarte ordonati, foarte rigurosi si a pus bazele activitatii de investitii finantate din fonduri externe la Metrorex. Eu am incredere in el.

(Ce parere aveti despre descinderile procurorilor la CNADNR?) Actiunea DNA e normala, lumea o astepta, insa nu pot sa va spun mai multe, pentru ca nu am date. (...) E normal sa vina sa culeaga date.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#director CNADNR demis, #sef CNADNR demis , #infrastructura
Comentarii
Poza programer2
programer2
rank 1
Cand o sa demiteti sefi DNA ...neimplicare, tergiversare, manipulare
Poza John the true
John the true
rank 5
Cu aceasta demitere,s-a inchis inca un robinet prin care se scurgeau