Sova: Autostrada Sibiu-Pitesti se va face

Marti, 04 Martie 2014, ora 17:48
3779 citiri
Sova: Autostrada Sibiu-Pitesti se va face

Autostrada Sibiu-Pitesti se va face si nu este in competitie cu Autostrada Sibiu-Brasov, pentru ca cele doua proiecte au surse diferite de finantare, a declarat, marti, Dan Coman Sova, propus pentru functia de ministru al Transporturilor.

"Va informez inca o data, public, si sper cu ocazia aceasta sa ajunga la urechile cat mai multor oameni: Sibiu-Pitesti se face. Nu este in concurenta in niciun caz cu Sibiu-Brasov pentru bunul si simplul motiv ca Sibiu-Pitesti este finantat din fonduri de coeziune si Sibiu-Brasov este finantat din fonduri de dezvoltare regionala. Au surse de finantare diferita, nu se afla in competitie, asa cum in mod gresit s-a retinut in spatiu public", a spus Dan Sova, la audierile de la comisiile de specialitate din Parlament.

Acesta a explicat ca pe data de 3 martie s-au declansat la Compania Nationala de Autostrazi procedurile pentru selectia consultantului pentru a realiza studiul de fezabilitate, procedurile urmand sa dureze maximum 6 luni, cu tot cu eventuale contestatii.

Dan Sova a adaugat ca pentru Autostrada Sibiu - Pitesti exista o suma de 28 milioane de euro pusa la dispozitie de Comisia Europeana in alocarea 2007 - 2013 si care urmeaza sa fie scoasa la "licitatie pentru studii de fezabilitate".

Ministrul propus pentru portofoliul de la Transporturi a declarat ca initial s-a avut in vedere realizarea studiului de fezabilitate in trei ani, apoi a fost negociat intr-o prima faza realizarea in doi ani si acum a fost programat la 12 luni.

"Dupa ce se termina studiul de fezabilitate in 12 luni, urmeaza procedurile de aprobare a lui, se va incepe licitatia pentru atribuirea de lucrari care va dura 6 luni. Daca punem 6 luni acum, 12 si cu 6, in cel mai bun caz, in 24 de luni se pot incepe lucrarile pe Sibiu - Pitesti", a mai spus Sova.

Dan Coman Sova a primit, marti, aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor cu 41 de voturi pentru si 10 impotriva.

Totusi, angajatii Dacia vor iesi in strada, miercuri, ei cerand Guvernului finalizarea cat mai rapida a autostrazi Pitesti-Sibiu, care ar facilita si ar reduce semnificativ costul transportului autovehiculelor Dacia in Occident.

Protest al angajatilor Dacia - mii de oameni cer autostrada Pitesti-Sibiu: Nu exista vointa politica!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
OMV Petrom va testa la rafinăria Petrobrazi o nouă tehnologie de captare și utilizare a carbonului, începând cu luna iunie, arată un comunicat de presă al companiei. Testele sunt parte...
#Sova autostrada Sibiu Pitesti, #constructie autostrada Sibiu Pitesti, #autostrada Sibiu Pitesti , #infrastructura
Comentarii
Poza Mos bazil
Mos bazil
rank 5
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
2 ani ca să-nceapă? Cu bani de la UE? Cu alocaţii din 2007 expirate