Taxa pe stalp scumpeste calatoria cu metroul (Video)

Joi, 27 Februarie 2014, ora 16:01
2876 citiri
Taxa pe stalp scumpeste calatoria cu metroul (Video)

Taxa pe stalp reprezinta o cheltuiala suplimentara de 50 de milioane de lei pentru Metrorex si, avand in vedere faptul ca subventia de la bugetul de stat este foarte mica, scumpirea calatoriei cu metroul este iminenta, a declarat Marin Aldea, director Managementul Operatiunilor, in cadrul companiei.

"Bugetul pe anul 2014 a fost construit dezechilibrat, intrucat subventia alocata Metrorex prin legea bugetului de stat reprezinta circa 65% din necesarul fundamentat si solicitat de Metrorex.

In aceste conditii, este evident faptul ca bugetul a fost construit dezechilibrat, tinand seama si de anumite cheltuieli care au intervenit si care nu au fost prevazute in 2013 si 2014. Spun asta pentru ca a aparut Ordonanta de Urgenta 102/2013 prin care se impoziteaza cladirile speciale cu 1,5% (taxa pe stalpi - n.red.) ", a spus Marin Aldea pentru B365.

Potrivit reprezentantului Metrorex, aceasta taxa reprezinta o cheltuiala de aproape 50 milioane lei pentru Metrorex, deoarece este vorba de intreg patrimoniul public.

De asemenea, subventia de la buget este sub cea solicitata.

"In 2013 subventia a reprezentat 85% din nivelul necesar. Adica, fata de 406 milioane lei, cat ar fi fost necesar, am primit 349 milioane lei, iar acest buget a fost rectificat, prin Ordonanta 99, la finele lunii octombrie a anului trecut, fiind diminuat bugetul cu 20,5 milioane lei.

Mai exact, am ajuns anul trecut la un buget de 328.138.000 lei. Anul trecut am avut o pierdere de circa 55 milioane lei. Subventia pentru anul acesta este 328.444.000 lei, la nivelul celei rectificate de anul trecut", a mai precizat Marin Aldea.

Metroul, mai scump cu peste 30% (Video)

Biletele la metrou se vor scumpi cu 25%-33%, conform unui proiect de ordin al ministrului Transporturilor pentru aprobarea tarifelor la calatoria cu metroul, din octombrie anul trecut.

Astfel, pretul cartelei pentru doua calatorii va creste de la 4 la 5 lei, al celei cu 10 calatorii de la 15 lei la 20 de lei, iar pretul unui abonament lunar cu 62 de calatorii va costa 65 de lei, de la 50 de lei in prezent.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#taxa stalp scumpire metrou, #scumpira cartela cu metrou, #preturi Metrorex , #infrastructura