Toate ofertele pentru studiul de fezabilitate la autostrada Comarnic-Brasov au fost respinse

Joi, 14 Ianuarie 2016, ora 19:35
3153 citiri
Toate ofertele pentru studiul de fezabilitate la autostrada Comarnic-Brasov au fost respinse
Foto: Arhiva Ziare.com

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a respins joi toate cele 7 oferte primite pentru refacerea studiului de fezabilitate (SF) pentru loturile 3,4 si 5 ale Autostrazii Comarnic-Brasov.

"Va aducem la cunostinta ca autoritatea contractanta (CNADNR - n.red.) a anulat procedura de atribuire organizata pentru atribuirea contractului (....) au fost depuse numai oferte inacceptabile si/sau neconforme", a comunicat compania de stat participantilor, potrivit unui document prezentat de Digi 24.

Printre firmele participante se aflau nume importante in activitatile de proiectare si consultanta de drumuri. Faptul ca au fost respinse toate ofertele ar putea indica intentia companiei de a trena acest ori de a relua licitatia de concesiune, urmand ca viitorul concesionar sa aiba libertatea alegerii unui traseu, arata sursa citata.

Autostrada Comarnic-Brasov, reinviata: 10 oferte depuse pentru un lot

Printre participantii la licitatie s-a aflat si Search Corporation, firma autohtona asociata cu firma italiana Technital SpA, care a realizat inclusiv partea de proiectare a autostrazii pentru asocierea Aktor-Strabag-Vinci.

De altfel, CNADNR a desemnat-o drept castigatoare la ultima procedura de concesiune a autostrazii, anulata insa ulterior. Alte firme importante ale caror oferte au fost respinse au fost Consitrans SA, cea mai mare firma romaneasca in domeniu, EGIS Franta si SPEA Italia.

"S-a decis sa se liciteze in cazul loturilor de capat 1 si 2 direct proiectarea si executia, si nu studii de fezabilitate, pentru ca nu existau alte alternative de traseu. In cazul loturilor intermediare s-au cerut studii de fezabilitate pentru a se gasi trasee noi care sa presupuna defrisari si exproprieri cat mai putine, ca urmare a faptului ca este zona statiunilor turistice", a explicat Bogdan Cotarlici, purtator de cuvant al companiei.

Nu se stie deocamdata daca vor fi reluate licitatiile pentru SF, intrucat in comunicarea adresata participantilor la licitatie CNADNR vorbeste de o "eventuala" noua procedura.

Cum funcționează tehnologia QD-OLED de pe noile televizoare smart și cu ce beneficii vine
Cum funcționează tehnologia QD-OLED de pe noile televizoare smart și cu ce beneficii vine
Anunțată recent, tehnologia ecranelor QDEL promite să revoluționeze industria televizoarelor, începând cu segmentul premium și extinzându-se treptat către gama de buget. În timp ce...
Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Un pachet important de legi, care consolidează setul de instrumente al UE pentru combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, a fost adoptat miercuri, 24 aprilie, de Parlamentul...
#licitatie studiu fezabilitate autostrada, #Autostrada Comarnic Brasov oferte , #infrastructura