Topul tarilor cu cea mai buna infrastructura din lume

Miercuri, 05 Octombrie 2016, ora 20:20
25267 citiri
Topul tarilor cu cea mai buna infrastructura din lume
Foto: Arhiva Pixabay

Forumul Economic Mondial a publicat recent topul tarilor cu cea mai buna infrastructura, un clasament pe care il realizeaza anual.

SUA sunt departe de podium, situandu-se chiar dupa primele 10 locuri. Cat despre Romania, nici nu exista intr-un astfel de clasament.

In conditiile in care 7 este punctajul maximum, Hong Kong a obtinut cel mai bun scor: 6,7, aici infrastructura de orice fel fiind extrem de eficienta.

Totul, pentru ca afacerile sa poata fi incheiate cu succes, pentru ca o economie puternica e, cel mai adesea, mana in mana cu o infrastructura eficienta, conform Business Insider.

Pe locul 2 se afla Singapore, cu 6,5 puncte, iar pe 3 Olanda, cu 6,4. Amsterdamul este un exemplu de infrastructura eficienta, indiferent ca vorbim despre mersul pe jos, cu bicicleta, trenul, tramvaiul sau masina.

Urmeaza Emiratele Arabe Unite si Japonia, fiecare cu un punctaj de 6,3. Tara din Asia este vestita mai ales pentru trenurile sale de mare viteza. In august, guvernul nipon a anuntat ca va cheltui suma record de 61 de miliarde de dolari pentru infrastructura, pentru a mari numarul turistilor.

Urmatoarele locuri sunt ocupate de mai multe tari din Europa: Franta (cu una dintre cele mai sofisticate infrastructuri, care a facut investitii majore in ultimii 10 ani), Germania, cu caile ferate si reteaua de sosele extrem de eficiente, Marea Britanie, unde insa sunt foarte necesare modernizarile.

Urmeaza, cu un punctaj de 6, Coreea de Sud, si SUA (5,9 puncte), bine conectata la nivelul soselelor, cailor ferate si a celor aeriene. Expertii avertizeaza insa ca aceasta infrastructura se deterioreaza rapid, ceea ce deja are efecte asupra economiei.

Tari care stau si ele bine la capitolul infrastructura, fiind cuprinse in Top 21, sunt Spania, Taiwan, Austria, Canada, Luxemburg, Danemarca, Suedia, Islanda, Qatar, Australia.

Desi nu e inclusa in acest top, si China are o infrastructura la care altii doar pot trage cu ochiul. Citeste despre proiectele sale de infrastructura care schimba lumea (Video & Galerie foto).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#tari cea mai buna infrastructura, #tara cea mai buna infrastructura, #top tari infrastructura 2016 , #infrastructura