Transbucegi s-a surpat inainte de inaugurare (Video)

Joi, 29 August 2013, ora 16:26
6513 citiri
Transbucegi s-a surpat inainte de inaugurare (Video)
Foto: Libertatea

Transbucegi, soseaua peste Carpati care va lega Babele si Sfinxul, urmeaza sa fie inaugurata, sambata, insa calitatea drumului este indoielnica.

Astfel, acesta a inceput sa se surpe cu putin timp inainte de marele eveniment, informeaza Adevarul.

Muncitorii au realizat parapeti din beton pentru a preveni surparea malurilor, insa ei nu au rezolvat si problema bolovanilor cazuti de pe versant.

In plus, drumul este mai ingust decat unul judetean normal, adica doua masini incap greu una pe langa cealalta, iar asta il face extrem de periculos, in special in zona de urcus, unde asfaltul serpuieste pe buza prapastiei.

Transbucegi, care duce la Sfinx si Babe, la un pas de inaugurare (Galerie foto si Video)

Soseaua va avea 20 kilometri, dintre care 17 asfaltati, si a fost construita printr-un parteneriat intre consiliile judetene ale judetelor Prahova si Dambovita, fiind cunoscuta sub numele de Drumul Babelor.

Transbucegiul, adica DJ713, va fi astfel principalul drum de acces spre Babe si Sfinx, desprinzandu-se din DN71, care face legatura intre Sinaia si Targoviste, inainte sa ajunga la Cabana Cota 1.000.

Soseaua are traseul pe langa Cabana Cuibul Dorului, pe Saua Dichiu si apoi pe Platoul Bucegi pana aproape de Cabana Piatra Arsa, iar altitudinea maxima este de 1.925 de metri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Noua versiune Android 15 va introduce o funcție inovatoare care va alerta utilizatorii atunci când dispozitivele lor sunt pe cale să se defecteze din cauza uzurii excesive a cipului de stocare...
#Transbucegi surpat, #inaugurare Transbucegi, #drum Transbucegi Sfinx Babe, #construire drum Bucegi , #infrastructura