10 lucruri bune la economia Statelor Unite

Duminica, 27 Noiembrie 2011, ora 08:49
4291 citiri
10 lucruri bune la economia Statelor Unite

Statele Unite ale Americii se confrunta cu o criza financiara, solutionarea datoriei uriase de 14 trilioane de dolari reprezentand un subiect controversat in randul politicienilor americani, care nu au reusit sa ajunga pana acum la un acord in aceasta privinta.

In conditiile in care, pana nu demult, SUA erau un model de inventivitate si inovatie din punct de vedere financiar, publicatia Business Insider a alcatuit un clasament al celor mai bune 10 lucruri care fac din economia SUA cea mai puternica din lume.

1. Produsul Intern Brut/locuitor

Statele Unite au un PIB/cap de locuitor de 47.200$, aflandu-se inca printre primele tari din lume la acest capitol, in urma unor state cu resurse naturale mai mari, precum Qatar si Emiratele Arabe Unite.

2. Accesul usor la credite si pe piata financiara

Consumatorii americani si intreprinderile pot accesa relativ usor credite, fie ca este vorba de imprumuturi pentru nevoi personale, fie daca se doreste o refinantare. In 2010, bancile din SUA au acordat imprumuturi de peste 6,9 trilioane de dolari, mai mult cu 130 miliarde de dolari decat in anii precedenti.

3. Aplicarea rapida a legii

Site-ul DoinBusiness.org a plasat SUA pe locul 7 in clasamentul tarilor care aplica legea cel mai rapid, mentionand ca timpul mediu pentru acordarea unei decizii in cazul unui dosar este de 300 de zile, cu 42% mai putin decat in alte state, precum Germania si Regatul Unit.

4. Americanii sunt destul de inventivi

In SUA exista destul de multi antreprenori inventivi, care au ajutat la revolutionarea industriei americane. De exemplu, site-ul de comert Gilt Grup, fondat in 2007, a obtinut in 3 ani venituri de 500 milioane de dolari. In plus, in 2010 au fost patentate peste 242.000 de inventii, de 4 ori mai mult ca in 1963.

5. Cresterea populatiei ramane la un nivel constant

In timp ce tari din Europa si Asia au o adevarata problema in ceea ce priveste cresterea populatiei, SUA se mentin la o rata constanta a nou-nascutilor, de 13,8 la mia de locuitori.

6. Protectie ridicata a investitorilor

Statele Unite sunt cunoscute pentru protectia ridicata a investitorilor, mai ales datorita legilor in vigoare. Intr-un clasament bazat pe acest indice, Statele Unite se aflau pe locul 5.

7. Cresterea moderata a inflatiei

In ultimii ani, SUA au inregistrat o crestere moderata a inflatiei, mentinandu-se insa sub 5%. Cheltuielile personale ale americanilor au scazut in octombrie la un nivel de 1,6%, un lucru bun pentru consumatori.

8. Stabilitatea politica

Stabilitatea politica reduce riscul de incertitudine pe burse. Chiar daca SUA au destule probleme financiare, Guvernul acestei tari a actionat cat de cat unitar, spre deosebire de Italia sau Grecia, state unde premierii au fost demisi.

9. Nivelul scazut al coruptiei

Un nivel scazut al coruptiei reprezinta o operare mai eficianta in domeniul afacerilor. SUA s-au clasat pe locul 22 intr-un clasament privind transparenta acestora, intre Belgia si Franta.

10. Diversitatea demografica

SUA au o populatie activa in crestere si o va depasi in 10 ani pe cea a Chinei, conform datelor prezentate de Organizaita Nationilor Unite.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#economie Statele Unite, #lucruri bune economie SUA, #criza SUA , #macroeconomie