Ziare.com

Blanculescu: E momentul sa o mai viram si catre Est, catre Rusia, China

Sambata, 22 Septembrie 2012, ora 21:37

   

Blanculescu: E momentul sa o mai viram si catre Est, catre Rusia, China
Romania ar trebui sa isi indrepte atentia in ceea ce priveste relatiile economice si catre tari din Est, precum Rusia si China, a declarat, sambata, secretarul Consiliului Consultativ pentru mediul de afaceri, Ionel Blanculescu, prezent la Slatina, la aniversarea a 30 de ani de la infiintarea fabricii de tevi TMK-Artrom.

"Trebuie sa intelegeti ca a o vira numai spre Vest nu este directia intocmai de folosit pentru Romania. Cred ca e momentul sa o mai viram si catre Est, catre Rusia, China, catre alte state care au fost prietene", a declarat Blanculescu, apreciind ca restructurarea si privatizarea Fabricii de Tevi Artrom din Slatina a fost una de succes, ca si cea a Combinatului de la Resita, preluat tot de catre grupul TMK, la fel ca si Artrom Slatina.

Blanculescu a remarcat ca, in conditiile in care alte fabrici din domeniul metalurgiei se relocheaza, cele ale grupului TMK din Romania se dezvolta si inregistreaza profit, aduc valoare adaugata Romaniei, TMK Artrom fiind o bijuterie a economiei romanesti.

Prezent la evenimentul de la Slatina, europarlamentarul liberal Norica Nicolai a subliniat la randul sau ca Romania ar trebui sa se gandeasca la un parteneriat economic aprofundat cu Rusia, in contextul in care "performanta capitalului rus in Romania este vizibila".

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

La evenimentul de la Slatina au fost prezenti premierul Victor Ponta, ambasadorul Federatiei Ruse la Bucuresti la Bucuresti, Oleg Sergheevici Malginov, precum si ministrul economiei Daniel Chitoiu si ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri, Mihai Voicu.

Fabrica de tevi de otel de la Slatina a fost infiintata in 1982 ca intreprindere de stat. In 1991 a fost transformata in societate pe actiuni cu capital de stat, pentru ca in 1999 sa fie transformata in companie cu capital mixt public-privat. In 2001 a fost preluata de Sinara Handel Gmbh (redenumita TMK Europe). Artrom devine parte integranta a grupului TMK in 2006 si denumirea sa a fost schimbata in TMK-Artrom.

In prezent capacitatea uzinei din Slatina este 200.000 de tone anual, datorita unor programe de investitii si modernizari incepute in 2002. Grupul TMK detine o uzina si la Resita, aceasta fiind un furnizor de materie prima pentru fabrica din Slatina. Volumul total al investitiilor tehnologice si de mediu la fabricile TMK din Slatina si de la Resita este estimat de reprezentantii companiei la peste 140 de milioane de dolari.

Complexul industrial TMK-Artrom/TMK-Resita are aproximativ 2.000 de angajati (1.200 la Slatina si 800 la Resita) iar salariul mediu brut este de 3.700 de lei. TMK-Artrom exporta aproximativ 85% din produsele sale in tari membre ale Uniunii Europene si in SUA si Canada, iar TMK-Resita exporta circa 45% din productie in Orientului Apropiat si tari din UE. Fabricile TMK de la Slatina si Resita au inregistrat profit in 2011, dar si anul acesta. In 2012, cifra de afaceri a TMK-Artrom Slatina a fost de 105,7 milioane de euro, iar profitul brut de 7,7 milioane de euro. TMK-Resita a inregistrat in 2012 o cifra de afaceri de aproximativ 106 milioane de euro si un profit brut de 6,5 milioane de euro.

Grupul TMK este printre primii trei lideri mondiali in domeniul productiei de tevi

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 2758 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
17 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Politicieni cu ochelari de cal recomanda injugarea la darloaga veci

na si pretina de sute de ani; cand mercedesul ne curta cu real interes profesional nu stiam cum sa umflam pretu la maxi m(astia nu dau spaga din firea lor germanica, magariii!!!), apoi din pleiada de capitalisti autentici am ales numai cultura spagii universale(exemplu evident este bechtelu celebrat de un munte de bani pe 2 santuri prapadite). Dar este necesar, vezi mai darga domne, sa ne extindem catre ce ne doare cel mai tare din curtea vecinului grijuliu cu tezaurul nostru. Politica de 2 copeici, economisti de 2 tunulete si un popor aproape macaronar: mai lipsea bomboana dupe coliva da compenseaza din plin ddddddddd. Sa traiasca blanculestii, niolaii si toti tovarasii grijulii de proletariatu nud si flamand.

 

Trebuie sa scapam de Basescu!

El a intretzinut cearta cu Rusia, la comanda SUA!
Ne-au aruncat intr-un razboi rece care nu-i al nostru!
Germania, Frantza si restul Europei poate sa faca afaceri cu Rusia....noi cica nu, ca cica " nu facem afaceri cu comunistii"!
Lumea nu se mai imparte in comunisti si capitalisti ...ci in tzari care respecta alte state si tzari care jefuiesc alte tzari, de exemplu pe "tzarile de mana a doua"!
Rusia a respectat statul roman ....mult mai mult decat a facut-o SUA sau Germania...de exemplu!
Interesul natzional trebuie sa primeze, interesul cetatzenilor....

 
 

De plută si cu două coarne crescute pe dos. Mai

prost ca maxi nu este decat tot el, pentru că totdeauna este mai tolomac decat in clipa precedentă. Asta este dinamica lui!

@maxi

- "Germania, Frantza si restul Europei poate sa faca afaceri cu Rusia"
- asa e maxi , poate ! da' romania nu pot , din cauza lu' base!

Nu trebuia sa renuntam niciodata la relatiile ....

...economice cu Rusia si China.
Din aceasta cauza am ajuns in halul in care sintem astazi.

Daca UE nu a fost de acord cu asta, nu trebuia sa intram in UE. Trebuia sa raminem zona neutra. Eram mai interesanti si mai curtati de ambele parti in felul asta.
Am cedat totul la UE: economie, securitate sociala, suveranitate, pentru ce???

Siguranta nationala oricum nu avem pentru ca Rusia este un colos militar care nu se sinchiseste de NATO cind este vorba de Romania.

Rusia are afaceri serioase in Romania si aduce un aport la bugetul Romaniei destul de substantial prin taxele si impozitele pe care le platesc firmele respective.
Rusia a avut ambitia sa dovedeasca ca vine in RO sa faca locuri de munca si sa produca, nu sa distruga cum au venit UE si SUA.

Blanculescu pe cine reprezinta ? papagalu asta...

se crede pe mosia lu ma-sa, romania e satula de rusi, singurul lucru bun de la ei este votka. E si normal ca hoti astia sa se uite spre rusi pentru ca pe occidentali nu-i mai pacalesti. Am asteptat americanii si au venit, sa vrem si astia nu mai pleaca, rusi sa se uite spre est spre china si sa ne lase-n pace. Iar Basescu sa faca bine si sa conduca, pentru ca e presedintele nostru, sa faca curatenie sa ne scape de hoti.

D.le Blanculescu,dar combinatele de oteluri de la TGV si Campia Turz

Au virat-o spre est.In 1990 cand un grup de oameni de afaceri Din Taiwan au vrut sa investeasca in Romania multe miliarde Ilici i-a refuzat spunand-"sa nu se supere China".Si tot Ilici l-a alungat pe Regele Mihai adoua oara.Si Ilici inca mai da sfaturi la pensionarii reciclati .

Virati o d nule ,

numai virati o bine,sa se vada ceva si in buzunarul romanului nu doar in burdihanele voastre ostentativ expuse!Teama imi e ca nimic bun nu va aduce poporului virajul asta,dar zonele rezidentiale isi vor dubla rezidentii,ca deh,aveti si voi mici "enterese"!Parol monser!

 
 

 

vireaza tu in est ia cu tine si pe ponta cu usl -ul lui

romanii sunt satui de estul vostru voi uslasi sunteti ca tigani occidentali va trag pe mal si voi tot in apa va duceti

 

..............................RUSII si CHINEZII?....................

...nu am vazut si nici nu voi vedea 'bijuteriile' rusesti din TMK!..Doar ca aceste 'bijuterii', sint ca si un cal tiganesc pe linga un cal de cursa, daca-i comparam cu adevaratele 'BIJUTERII', din economiile dezvoltate din USA Germania Franta Japonia!...Rusia ramine o tara in curs de dezvoltare, RAU, ramasa in urma la toate capitolele! In nici un domeniu rusia nu exceleaza! Tara bananiera, furnizoare de materii prime! ACOLO zic USLISTII ca rebuie sa viram?...ohohohohoho!!!!! ce timpenie!!!!!

 

Ce sa zica si tov. Blanculescu...

...pentru o masa buna? Suntem indreptati de mult spre est (vezi cine-i proprietarul TMK-Artrom, ca doar n-o fi GE!).

 

agerpres

- "la aniversarea a 30 de ani de la infiintarea fabricii de tevi TMK-Artrom"
- "In 2001 a fost preluata de Sinara Handel Gmbh (redenumita TMK Europe). Artrom devine parte integranta a grupului TMK in 2006 si denumirea sa a fost schimbata in TMK-Artrom."
- agera presa , mester ziaristu' !

 

Fireste !

E momentul ca voi astia care ati distrus timp de 20 de ani economia romaniei sa raspundeti in fata legi !

 

Prieteni da dar jos sarlatanii slinosi ca nu ne mvrea nimeni !

jos sarlatanii usl-isti impreuna cu Capo lor, tuciuriu ala urat lacom si stramb !

Virati-o voi politrucilor !

Virati-o voi ! B-ar fi grozav ca vreo 2-3 mii de "oameni politici" s-o vireze spre Rusia sau China ?! Am trai cu siguranta mai bine aici in Rpmania !

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor