Companiile Electra si Hidroenergetica, amanate de Consiliul Concurentei

Luni, 09 August 2010, ora 20:45
1109 citiri
Companiile Electra si Hidroenergetica, amanate de Consiliul Concurentei

Consiliul Concurentei a decis sa amane data infiintarii companiilor Electra si Hidroenergetica, desi analiza organismului era asteptata sa se finalizeze la sfarsitul lunii august.

Practic, nasterea celor doi giganti energetici a fost amanata deoarece autoritatea de concurenta "a apreciat ca atat modificarile intervenite in structura operatiunilor de concentrare economica, ulterior datei la care notificarile au devenit efective, cat si suspendarea pentru o perioada nedeterminata a Procesului de Fuziune al companiilor implicate, conduc la crearea unei situatii de incertitudine cu privire la informatiile continute in formularele de notificare, fiind astfel afectate conditiile care au determinat declararea ca efective a notificarilor".

"O analiza bazata pe informatiile avute la dispozitie in prezent ar conduce la o evaluare incorecta a compatibilitatii operatiunilor notificate cu mediul concurential normal, deoarece nu se poate aprecia momentul si contextul in care concentrarile economice vor fi implementate", se arata in documentul publicat de Consiliu.

"Acest lucru ar putea determina ca atat angajamentele oferite de parti, cat si rezultatul analizei Consiliului Concurentei realizate in cadrul investigatiei in curs sa fie inadecvate in contextul de piata existent la data finalizarii Procesului de Fuziune".

"Prin urmare, Consiliul Concurentei a dispus retragerea caracterului efectiv al notificarilor si revenirea in etapa de analiza prealabila. In consecinta, procedurile de investigatie ce aveau ca obiect analizarea operatiunilor de concentrare economica au fost inchise prin Ordine ale Presedintelui Consiliului Concurentei, fara emiterea unor decizii in conformitate cu prevederile legii.

In concluzie, infiintarea companiilor Electra SA si Hidroenergetica SA se afla in continuare in analiza Consiliului Concurentei, urmand ca notificarile sa fie completate cu informatiile necesare unei evaluari riguroase in ceea ce priveste compatibilitatea operatiunilor cu un mediu concurential normal si sa redevina efective la data la care formularele de notificare vor fi complete", conchide documentul.

Consiliul mai apreciaza ca, avand in vedere stadiul avansat al analizei in cadrul investigatiilor, din momentul in care notificarile redevin efective, evaluarea operatiunilor de concentrare economica va putea fi finalizata intr-un timp mai scurt.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#electra hidroenergetica, #infiintare companii energetice, #Consiliul Concurentei companii energetice , #macroeconomie