Ziare.com

Indexul Competitivitatii: Desi are un PIB de invidiat, zona Bucuresti-Ilfov e inferioara tuturor regiunilor similare din UE

Marti, 08 Octombrie 2019, ora 10:08

   

Indexul Competitivitatii: Desi are un PIB de invidiat, zona Bucuresti-Ilfov e inferioara tuturor regiunilor similare din UE
Bucuresti-Ilfov, regiunea din Romania cu cel mai mare scor (55,92 din 100 maxim posibil) in Indexul Regional al Competitivitatii 2019 se afla abia pe locul 151, din 268 de regiuni.

Aceasta cu toate ca din punct de vedere al PIB se situeaza pe pozitia 25:Din punct de vedere al competitivitatii, regiunea Bucuresti-Ilfov este similara Vienei, Antewerpen, Karlsruhe, Praga, dar are punctaje inferioare la subindicatori precum stabilitatea macroeconomica, sistemul de educatie obligatoriu, sanatatea, eficienta pietei muncii, sofisticarea afacerilor etc.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Nu are niciun indicator la care sa se plaseze mai bine decat regiunile similare din UE, conform Indexului Competitivitatii publicat luni si realizat din trei in trei ani de Comisia Europeana.

Bucuresti-Ilfov este singura regiune romaneasca incadrata in cel mai inalt stadiu de dezvoltare (5), in timp ce doar trei regiuni ajung in stadiul 2 - Centru, Vest si Nord-Vest -, in timp ce toate celelalte patru sunt la cel mai redus nivel de dezvoltare (1).

Scorul mediu national in clasament este de 17,84 de puncte si, in afara de Bucuresti - Ilfov, numai regiunea Vest (cu 20,9 puncte) mai depaseste acest prag.

Sud-Muntenia, doua locuri inaintea regiunii Centru

In mod surprinzator, punctajul total al Centrului este inferior, in Clasamentul Competitivitatii 2019, celui inregistrat de Sud Muntenia: 13,18 (locul 249), comparativ cu 15,62 (locul 247 din 268).

Regiunea Nord-Vest, aflata pe locul 246, are o eficienta a pietei muncii peste cea existenta in regiunile din UE similare ei (regiuni din Grecia, Slovacia, Polonia si Romania).

Citeste mai multe despre Indexul Regional al Competitivitatii: Cum stau regiunile romanesti si de ce pe Curs de Guvernare
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5011 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ce să vezi...

"Bucuresti-Ilfov este singura regiune romaneasca incadrata in cel mai inalt stadiu de dezvoltare"

Un motiv in plus să tinem provinciile istorice izolate, cu toate deciziile si resursele concentrate in regiunea lăudată mai sus.
Trăiască Ardealul, Moldova și Ta-ra Ro-manească !

 

pai toata lumea stie ca soarele rasare de la cluuuji...

daca rezistentii s-au retras in 44 in munti asteptand sa vie americanii,si cei din seku s-au retras la cluuji in speranta ca aia dorm fain ca fenei ii vegheaza ! intotdeauna ati fost mai sus decat celelalte vietuotoare din padure,dar pe banii altora,nu pe munca voastra !

Bucurestiul e tzitza de mitza

moarta sub betoane.

ce putem face in Romania

Ne mutam toti in Bucuresti si orasele cu mai mult de 200.000 locuitori????!!!! Sau inceram sa dezvoltam orasele cu 50.000-200.000 de locuitori cum ar fi normal intr-o tara care se doreste foarte dezvoltata. Produsul intern brut pe locuitor in Bucuresti, Timisoara, Cluj Napoca, Constanta, Brasov, Ploiesti, Sibiu este aproximativ dublu fata de media nationala in prezent. Aproape toate orasele cu mai mult de 100.000 locuitori au un produs intern brut cu mult peste media nationala. Dar mjoritatea localitatilor din mediul rural sunt sub media tari.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor