Planul secret al lui Boc pentru scoaterea tarii din criza

Vineri, 02 Iulie 2010, ora 09:06
6464 citiri
Planul secret al lui Boc pentru scoaterea tarii din criza

Cativa parlamentari ai Puterii, economisti de profesie, pun la cale, in secret, un plan de masuri de redresare a economiei pe care au de gand sa-l prezinte in cadrul sedintei de luni a Coalitiei, dupa care la Guvern, iar pe lista se afla deducerea cu pana la 50% din TVA pentru materialele de constructii si compensarea taxelor si impozitelor pentru agentii economici cu TVA pe care o au de incasat.

Conducerea PD-L doreste ca prin aceste masuri sa calmeze nemultumirile colegilor care le reproseaza aplicarea masurilor de austeritate, informeaza Puterea.

Grupul de lucru, care pregateste un nou plan, este condus de presedintele Comisiei pentru administratie publica de la Camera Deputatilor, Sulfina Barbu, iar din el fac parte parlamentari ai PD-L, UNPR, UDMR si minoritati, printre care se numara Gheorghe Ialomitianu, Sever Voinescu si Adrian Nitu (deputati PD-L), Varujan Pambuccian, liderul grupului minoritatilor nationale si Mircea Cosea din partea UNPR.

Pe lista propunerilor care urmeaza sa fie discutate luni in sedinta PD-L se numara aceea ca la infiintarea unor firme care au capital intre 200.000 si 500.000 de euro si minimum 25 de locuri de munca sa primeasca scutire pe profitul reinvestit timp de 5 ani cu conditia sa mentina cele 25 de locuri de munca.

Alta propunere este compensarea taxelor si impozitelor pentru agentii economici cu TVA pe care il au de recuperat. Mai exact, din TVA -ul pe care il au de primit firmele sa fie scazute taxele si impozitele pe care le datoreaza statului. Penalitatile de intarziere ar urma sa fie lichidate in momentul cand se face cererea de compensare.

O alta propunere este modificarea legii Holdingului astfel incat sa le fie oferite acestora diverse facilitati in functie de structura capitalului lor. Pe lista se mai afla si eliminarea impozitului forfetar, deducerea pentru persoanele fizice a cheltuielilor pentru repararea casei, vanzarea pe piata internationala a datoriilor pe care le are de incasat Romania, retragerea statului din companiile in care este actionar minoritar in cel mult un an si privatizarea unui numar cat mai mare al serviciilor furnizate de stat printre care colectarea de impozite, sanatatea si invatamantul.

Citeste si:
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că nu există riscul contaminării testelor de salivă din școli în momentul în care se...
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că atribuțiile instituției pe care o conduce sunt stabilite prin lege. Medicul a subliniat că...
Comentarii
Noul_val_PSD
rank 1
Astazi m-am procopsit ! EU i-am deschis usa lui sefu Ponta si lu sefu Hrebenciuc ! Sigur ca ma tine minte si-mi da si mie un post acolo ....
bogdan4153
rank 2