Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Presedintele BCE cere Atenei sa puna in aplicare reformele structurale promise

Duminica, 11 Octombrie 2015, ora 10:46
1795 citiri
Presedintele BCE cere Atenei sa puna in aplicare reformele structurale promise
Foto: Facebook Mario Draghi

Presedintele Bancii Centrale Europene Mario Draghi a salutat progresele recente in Grecia, dar a cerut Atenei sa puna rapid in aplicare reformele structurale promise, intr-un interviu publicat duminica, informeaza AFP.

"Multe lucruri au luat o intorsatura spre bine in ultima vreme, iar aceasta cu ajutorul prim-ministrului grec, guvernului grec si poporului grec", a declarat Draghi intr-un interviu acordat cotidianului liberal grec Katherimini.

Cu toate acestea, "cred ca este in interesul tuturor ca acum sa se acorde atentie punerii rapide in aplicare a masurilor convenite impreuna, in conformitate cu termenii prevazuti", a precizat presedintele italian al BCE, cerand sa nu se puna in discutie "pilonii si obiectivele programului".

Dupa luni de criza politica acuta, Atena a ajuns la un acord in vara cu creditorii ei pentru eliberarea unui nou ajutor financiar in valoare de 86 miliarde de euro pe trei ani in schimbul unor reforme structurale pentru modernizarea tarii.

Aceste reforme sunt o conditie prealabila la recapitalizarea in continuare a bancilor grecesti si pentru orice noi discutii cu privire la datoria greaca, considera Draghi.

Fonduri de aproximativ 10 miliarde de euro au fost deja primite la mijlocul lunii august pentru recapitalizarea sistemului bancar din Grecia. O a doua transa de pana in 15 miliarde ar putea fi disponibila dupa o prima evaluare de catre creditori a progreselor facute de Atena si "cel mai tarziu" pe 15 noiembrie, a subliniat presedintele BCE.

El s-a declarat din nou favorabil relaxarii datoriei Greciei, o masura ce nu va fi totusi considerata credibila pana cand Atena nu isi arata hotararea de a se reforma.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#Mario Draghi reforme structurale Grecia, #BCE reforme structurale Atena , #macroeconomie