Previziuni economice in 2014: Cine se va dezvolta mai mult - Asia sau SUA?

Miercuri, 01 Ianuarie 2014, ora 18:56
3145 citiri
Previziuni economice in 2014: Cine se va dezvolta mai mult - Asia sau SUA?
Foto: uiowa

Previziunile facute de Fondul Monetar International pentru anul 2014 arata ca se va inregistra o crestere economica globala de 3,6%, fata de 2,9% in 2013. Dar starea de spirit a pietelor internationale depinde de perspectivele Statelor Unite.

Pe plan mondial, expertii FMI prognozeaza faptul ca Sudanul de Sud va fi tara care va avea cea mai mare crestere din lume in 2014, potrivit The Telegraph.

Previziunile arata ca tarile din organizatia BRICS, Brazilia, Rusia, India si China isi vor continua cresterea economica si in 2014, dar vor fi prinse din urma de natiuni precum Mexic, Indonezia, Nigeria si Turcia.

SUA vor avea o crestere de 2,6% in 2014, Germania 1,4%, Marea Britanie 1,9%, Canada 2,2%, Rusia 3%, Brazialia 2,5%, Mexic 3% si Africa de Sud 2,9%, potrivit datelor FMI.

Dar, cu toate prognozele optimiste, problemele structurale mari si dezechilibrele care au existat in economia mondiala nu au disparut in 2013, scrie Reuters.

Si pentru economia Chinei, care este a doua forta mondiala, se asteapta inca un an dificil. Cei mai multi analisti considera ca Europa, China si Statele Unite, care inglobeaza aproximativ doua treimi din productia mondiala, vor avea o crestere moderata in 2014.

Predictiile FMI anticipeaza o crestere economica la nivel mondial de 4% pe an, incepand din 2015 si pana in 2018.

In zona euro, actiunile politice au redus riscurile majore si au stabilizat conditiile financiare. Se asteapta ca regiunea sa iasa din recesiune treptat, iar in anul 2014 va inregistra o crestere de 1%, se arata in raportul FMI.

O regiune care va avea o crestere semnificativa in 2014 va fi cea asiatica, unde China va urca cu 7,3%, India cu 5,1%, iar tarile ASEAN (Indonezia, Malaiezia, Filipine, Thailanda si Vietnam) cu 5,4%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Proprietarul platformei de socializare X, Elon Musk, a decis să impună o taxă utilizatorilor noi ai serviciului. Scopul este de a se asigură că nu sunt boți. Fostul Twitter a impus deja o...
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
#prognoza crestere economica mondiala, #crestere economica previziuni 2014, #prognoza economica 2014 FMI , #macroeconomie