Revolutia tech scoate Africa din saracie

Miercuri, 21 Septembrie 2011, ora 10:01
3063 citiri
Revolutia tech scoate Africa din saracie

Urbanizarea rapida din cel de-al doilea mare continent, Africa, reprezinta o oportunitate de business de neegalat si totodata o mare speranta pentru milioane de oameni. Tehnologia a facut marea promisiune de a ajuta la modernizarea Africii.

955 de milioane de oameni de pe continentul african se indreapta spre orase mult mai rapid decat locuitorii din orice alta regiune.

In timp ce mai mult de jumatate din populatia Africii traieste sub pragul saraciei, un procent de 35% a intrat in clasa de mijloc, potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Texas, noteaza CNN Money.

In prezent, exista 37 de orase din Africa, cu mai mult de jumatate de milioane de oameni.

Se estimeaza ca 41% din oamenii din Africa traiesc deja in mediul urban si, pana in 2020, mai mult de jumatate se vor muta la oras, potrivit studiilor realizate de ONU.

Populatia Africii se deplaseaza in orasele de pe continent intrucat se asteapta la mai multa securitate si la oportunitati mai bune decat cele de care dispun in zonele rurale. Insa, de multe ori acestia afla ca orasele nu sunt pregatite sa ofere nevoile de baza cum ar fi apa potabila si combustibilul pentru gatit.

Citeste mai multe despre Revolutia tech scoate Africa din saracie pe Business24.ro.

ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
Kaspersky, compania rusă de securitate cibernetică, a raportat recent activitățile unui grup de hackeri numit ToddyCat, care vizează organizații guvernamentale și militare din regiunea...
Samsung și Qualcomm vor să ducă viteza 5G la alt nivel. Despre ce tehnologie este vorba
Samsung și Qualcomm vor să ducă viteza 5G la alt nivel. Despre ce tehnologie este vorba
Samsung și Qualcomm au anunțat recent rezultatele promițătoare ale testelor efectuate cu tehnologia avansată de modulație 1024 QAM (Quadrature Amplitude Modulation), înregistrând o...
#Internet, #wireless, #infrastructura telecom, #telefon mobil, #Africa, #internet africa, #dezvoltare economica , #macroeconomie
Comentarii
Poza romanianwars
romanianwars
rank 1
sunt sigur