Suspiciuni de trucare a unor licitatii organizate de Complexul Energetic Oltenia

Miercuri, 03 Aprilie 2019, ora 22:47

   

Suspiciuni de trucare a unor licitatii organizate de Complexul Energetic Oltenia
Consiliul Concurentei a declansat o investigatie privind o posibila trucare a unor licitatii organizate de Complexul Energetic Oltenia pentru achizitionarea de role si ghirlande de role pentru benzi transportoare de carbune, potrivit unui comunicat al institutiei de concurenta.

Autoritatea de Concurenta suspecteaza ca firmele Upipsa, Axa Company, Uzina Rominex, Uzitmet Industry, Prelmet si Grupul Reparatii Industriale si Montaj Excavatoare X s-au inteles sa-si imparta contractele atribuite cu ocazia participarii in asociere la procedurile de achizitie publica, cu scopul de a elimina concurenta dintre ele.

Consiliul Concurentei a demarat aceasta investigatie in urma unei sesizari facute de Complexul Energetic Oltenia. Autoritatea de concurenta a efectuat inspectii inopinate la sediul companiilor, iar documentele colectate sunt in analiza, in cadrul procedurii specifice de investigatie.

Inspectiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel Bucuresti si sunt justificate de necesitatea obtinerii tuturor informatiilor si documentelor necesare clarificarii posibilei practici anticoncurentiale analizate. Inspectiile inopinate reprezinta o etapa importanta in cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurential, nereprezentand o antepronuntare in ceea ce priveste vinovatia societatilor, au subliniat oficialii institutiei.

Legea Concurentei interzice asocierea companiilor in scopul restrangerii concurentei la procedurile de achizitie publica.

In vederea unei mai bune intelegeri, Consiliul Concurentei a elaborat Ghidul privind respectarea regulilor de concurenta in situatia participarii sub forma de asociere la o procedura de achizitie publica, postat pe site-ul autoritatii, se mai arata in comunicat.

In acelasi timp, pentru a veni in sprijinul autoritatilor contractante, autoritatea de concurenta a realizat un Ghid privind detectarea si descurajarea practicilor anticoncurentiale in cadrul procedurilor de achizitie publica.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 3464 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
FrumoasaTara
rank 5
Suspiciuni ? Nu, CERTITUDINI ! Hotia e in floare !
Romania sub conducerea gruparii infractionale organizate psd alde udmr minoritati a devenit tara hotilor, banditilor, violatorilor, impostorilor, incultilor, prostilor facuti gramada si iresponsabililor !
Votati USR - PLUS ca sa ii putem trimite unde le este locul, la racoare !
Oriunde este ceva ce tine de stat, se fura pe rupte, nu se munceste si se falimenteaza, ca sa traiasca tiganii din clanul Gruia Stoica, care si-a tras jumatate din vagoane, dar si firma, de la CFR, transformata cu o liniuta orizontala in GFR.
De la transformarea smechera a cuvantului HOTIE in PRIVATIZARE tot asa se intampla.
Vinovati?
Condamnati?
Prejudiciul recuperat?
In Romania grupului infractional organizat psd alde udmr minoritati asa ceva a devenit imposibil !
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor