Un roman propune un nou model economic la nivel mondial: Knowledge Economy Pyramid

Marti, 11 Iunie 2019, ora 13:33
9441 citiri
Un roman propune un nou model economic la nivel mondial: Knowledge Economy Pyramid
Foto: Arhiva Pixabay

Guvernul Coreei de Sud, prin Institutul Coreean de Politici Economice Internationale (KIEP), pune in mod gratuit la dispozitia cititorilor din toata lumea lucrarea unui cercetator roman de la ASE, cu titlul "Piramida Economiei Cunoasterii - transformarea valorii cunoasterii in cresterea productivitatii si competitivitatii".

"Aceasta carte este rodul experientei acumulate, al rezultatelor cercetarii efectuate, al proiectelor derulate si al interactiunii cercetatorului roman cu zeci de specialisti si mai multe institutii reprezentative din Coreea de Sud, pentru implementarea programului international Knowledge Sharing Program", se arata in prezentarea cartii scrise de Octavian Serban, transmisa in exclusivitate Ziare.com.

Descarca aici in mod gratuit varianta electronica a cartii "Piramida Economiei Cunoasterii - transformarea valorii cunoasterii in cresterea productivitatii si competitivitatii".

Citeste textul integral al prezentarii acestei carti:

Lucrarea porneste de la ideea ca peisajul economiei mondiale are nevoie de un nou model economic in care este evidentiat rolul cunoasterii ca resursa valoroasa de dezvoltare pentru stimularea inovativitatii, creativitatii si spiritului antreprenorial, cu efecte directe asupra productivitatii si competitivitatii.

"Acest studiu reprezinta un instrument pus la dispozitia tuturor factorilor de decizie din toata lumea pentru a dezvolta strategia de productivitate si competitivitate luand in considerare frontiera Economiei Cunoasterii (Knowledge Economy) si prin consolidarea capacitatii administrative de coordonare a avantajelor cunoasterii in vederea cresterii economice durabile", se mai arata in prezentare.

Modelul propus, Piramida Economiei Cunoasterii (Knowledge Economy Pyramid), reprezinta o structura robusta care se bazeaza pe cei 4 piloni ai Economiei Cunoasterii, pe care sunt edificate 3 concepte structurale consacrate si extrem de eficiente: Triunghiul Cunoasterii (Knowledge Triangle), Tripla Spirala (Triple Helix), si Specializarea Inteligenta (Smart Specialisation).

Modelul este testat si validat la nivelul a 3 tipuri de economii, foarte diferite - Coreea de Sud, Uniunea Europeana si Romania.

"Unicitatea modelului propus releva faptul ca axul principal creeaza puntea intre educatie si mediul de afaceri (...) Oamenii puternici alcatuiesc societati puternice. Tineti-va bine, cartea va va purta catre limita, si anume granita Economiei Cunoasterii. Cunoasterea nu inseamna putere, cunoasterea este prosperitate!", mai arata sursa citata.

Citeste articolele publicate de Octavian Serban in cadrul rubricii Invitatii Ziare.com.

Marele declin al creșterii economice din România în 2024, susținută doar de consum și gâtuită de împrumuturi făcute de Guvern pentru a „petici” deficitul
Marele declin al creșterii economice din România în 2024, susținută doar de consum și gâtuită de împrumuturi făcute de Guvern pentru a „petici” deficitul
Privind înapoi la datele creșterii economice a României din 2024, situația pare să se fi schimbat dramatic față de ultimii ani. Economia țării noastre a fost susținută aproape exclusiv...
La ce trebuie să fie atent viitorul Guvern pentru a scoate România din impas. Avertismentul economiștilor: ”Au schimbat taxele mai ceva decât cotele apelor Dunării”
La ce trebuie să fie atent viitorul Guvern pentru a scoate România din impas. Avertismentul economiștilor: ”Au schimbat taxele mai ceva decât cotele apelor Dunării”
Încep negocierile pentru formarea majorității parlamentare și pentru noul Guvern. Provocarea cea mai mare care le revine decidenților este economia țării, care și-a mai revenit odată cu...
#Piramida Economiei Cunoasterii carte, #carte Octavian Serban Economia Cunoasterii , #macroeconomie
  1. Marele declin al creșterii economice din România în 2024, susținută doar de consum și gâtuită de împrumuturi făcute de Guvern pentru a „petici” deficitul
  2. La ce trebuie să fie atent viitorul Guvern pentru a scoate România din impas. Avertismentul economiștilor: ”Au schimbat taxele mai ceva decât cotele apelor Dunării”
  3. Lovitură din partea unor persoane: Îmbogățire colosală cu 26.000 de miliarde dolari
  4. Europa se ciocnește cu Trump: Oamenii președintelui îl împing de la spate să intervină brutal
  5. 2024, cel mai cald an înregistrat vreodată. Avertismentul oamenilor de știință
  6. Firmele rusești din România, afectate de războiul început de Putin. Pentru afacerile directe, veniturile sunt mai mici cu sute de milioane de lei
  7. Unde putem să ne investim banii dacă România intră în recesiune: ”Asta e întotdeauna cea mai sigură variantă”
  8. La români se scumpește, la americani se ieftinește. La ce preț derizoriu a ajuns benzina în SUA
  9. Ministrul Energiei anunță modernizarea Complexului Energetic Oltenia: ”În faţa agresiunii cu care România se confruntă, răspundem cu cele mai bune arme”
  10. UPDATE Atac cibernetic ransomware la Grupul Electrica. Avertisment cu privire la posibile mesaje suspecte primite de clienți