Vladescu: Pietele financiare sunt ca femeile, orice soc le impresioneaza

Autor: Paul Barbu - Redactor
Sambata, 23 Iulie 2011, ora 19:14
1644 citiri
Vladescu: Pietele financiare sunt ca femeile, orice soc le impresioneaza
Foto: Ziare.com

Pietele financiare vor reactiona negativ la ceea ce se intampla acum cu Grecia si restul tarilor cu probleme, este de parere fostul ministru al Finantelor Sebastian Vladescu. Acesta crede ca saptamana viitoare bursele vor fi pe rosu din cauza Greciei.

"Stim cu totii ca pietele sunt ca femeile, foarte sensibile, orice soc le impresioneaza. Dar tot ca femeile pot sa treaca peste socuri. In mod cert vor fi niste socuri, niste tulburari, dar nu va fi niciun soc global", a declarat Vladescu in cadrul unei emisiune televizate la Realitatea TV.

Acesta a explicat ca Grecia a ajuns in aceasta situatie dintr-un singur motiv: a cheltuit mai mult decat a produs.

"A cheltuit foarte mult si face asta de foarte mult timp. Grecii s-au obisnuit sa cheltuiasca foarte mult si considera o normalitate traiul de acest fel. Altfel spus, germanii platesc acum pentru berile pe care le beau grecii la terasa", a mai mentionat fostul ministru.

Recent, Grecia a primit din partea FMI si UE un alt pachet de ajutor financiar de circa 190 miliarde de euro, desi multi bancheri s-au opus acestei miscari. printre acestia s-a numarat si presedintele Bundesbank, care spunea ca oferirea acestor bani vine cu riscuri pentru tarile care-i dau.

In total, Grecia a primit 158 de miliarde de euro, suma la care au contribuit si bancile.

#sebastian vladescu, #probleme financiare Grecia , #macroeconomie