Ziare.com

Ministerul Finantelor va propune o noua rectificare bugetara

Marti, 12 Octombrie 2010, ora 18:36

   

Ministerul Finantelor va propune o noua rectificare bugetara
Ministerul Finantelor Publice (MFP) va propune o noua rectificare bugetara la finalul acestei luni, pentru redistribuirea de cheltuieli intre ministere, a declarat secretarul de stat din cadrul MFP, Gheorghe Gherghina (foto), la discutiile Comisiei de Buget, Finante si Banci din Camera Deputatilor.

"Aseara (luni seara, n.r.) am facut ultimele estimari sa vedem ce se intampla. Dupa estimarile noastre, nu stim cum se va inchide octombrie, pe 26-27 vom sti. Tinand seama cum s-a inchis septembrie, cum au mers primele zile ale lunii octombrie, cum s-a inchis august, noi estimam ca vom realiza veniturile programate pentru acest an", a declarat Gherghina.

El a declarat ca, in privinta cheltuielilor, este nevoie de o noua rectificare bugetara pentru redistribuirea acestora.

"In ceea ce priveste cheltuielile, estimam ca va fi nevoie de o noua rectificare la finalul acesti luni si probabil ca vom discuta si vom propune Guvernului o noua rectificare bugetara.

Potrivit legii, mai avem dreptul la o a doua rectificare bugetara si putem sa o facem pe a doua de acord cu dansii (deputatii din Comisia de Buget, Finante si Banci, n.r.) pentru a mai face redistribuiri de cheltuieli si intre ministere. Din analizele executiei rezulta ca unele cheltuieli la unele institutii ar putea sa nu se faca si atunci am putea sa realocam la altele, sa se faca si cheltuielile si sa atingem deficitul la nivel de 6,8%", a spus Gherghina.

In ceea ce priveste arieratele, Gherghina a declarat ca la Sanatate ar trebui sa se inchida fara cresteri de arierate, dar ca sunt probleme cu obligatiile catre o serie de firme germane, obligatii ale CFR si ale altor companii de stat.

El a mai spus ca este nevoie de intarirea reglementarilor pentru a determina autoritatile sa nu mai faca arierate.

Sursa: rNews

Articol citit de 988 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor