Ziare.com

Vladescu: Scaderea economiei cu 0,5% ia in calcul reducerea consumului

Vineri, 14 Mai 2010, ora 12:59

   

Vladescu: Scaderea economiei cu 0,5% ia in calcul reducerea consumului
Estimarea de scadere a economiei cu 0,5 la suta in 2010 ia in calcul reducerea consumului, pe fondul masurilor de ajustare a cheltuielilor publice pe care intentioneaza sa le implementeze autoritatile, potrivit ministrului Finantelor Publice, Sebastian Vladescu.

Oficialul MFP a precizat, referindu-se la ajustarea unui potential deficit bugetar de la 9,1 la suta din PIB la 6,8 la suta din PIB, ca nu exista niste bani care raman, ci o indatorare mai mica.

"Nu exista niste bani care raman la noi, exista o indatorare mai mica pe care o asiguram, atata tot. Nu exista bani suplimentari care sa apara de undeva. Doar reducem riscul macroeconomic de a nu putea finanta deficitul bugetar", a spus ministrul Finantelor.

Fondul Monetar International (FMI) estimeaza ca economia Romaniei va scadea cu 0,5 la suta in 2010, dupa ce anterior lua in calcul o crestere de 1,3 la suta, modificata apoi la 0,8 la suta.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Comisia Nationala de Prognoza (CNP) estimeaza o scadere a economiei de 0,1 la suta in 2010, conform proiectiei din luna mai a principalilor indicatori macroeconomici, data publicitatii de Cartel ALFA. Produsul Intern Brut /PIB/ va ajunge, in preturi curente, la 510,449 miliarde lei fata de 491,273 miliarde lei in 2009, iar cresterea reala va fi negativa, de 0,1 la suta.

Influenta negativa cea mai mare in PIB o va avea sectorul constructiilor, cu o contractie de 6,2 la suta.

Formarea bruta de capital fix (investitiile) este estimata sa creasca cu 1,2 la suta in 2010, in timp ce consumul final se va contracta cu trei procente.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 789 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

baliverne ...

calcul...declaratii...cresteri ..scaderi..
pai intreaba ba ...economia subterana ...sa vezi iti corespund ...calculele...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor