Zeci de banci spaniole, retrogradate de Moody's

Marti, 26 Iunie 2012, ora 10:14
1082 citiri
Zeci de banci spaniole, retrogradate de Moody's
Foto: world.time.com

Agentia Moody's a retrogradat nu mai putin de 28 de banci spaniole, luni, ca urmare a unei scaderi a ratingului suveran al Spaniei, la putin peste "junk", la inceputul lunii iunie.

Potrivit unui comunicat al Moody's, ratingul bancilor are legatura cu ratingul suveran, iar retrogradarea solvabilitatii Spaniei "implica un profil de creditare mai slab pentru bancile spaniole", informeaza agentia Reuters.

Totodata, expunerea bancilor la piata imobiliara comerciala a fost un alt factor al acestor retrogradari, a mai precizat Moody's, argumentand ca pierderi mai mari sunt probabile, "care ar putea spori posibilitatea ca aceste banci sa aiba nevoie de sustinere externa".

Printre bancile retrogradate se numara Banco Santander, al carui rating a fost redus de la A3 la Baa2. Ratingul bancilor este insa sub auspiciile unor alte retrogradari, insemnand ca mai multe taieri ar putea afecta cele mai mari banci din zona euro.

Spania a solicitat, in mod oficial, partenerilor europeni un imprumut de sprijin pentru industria sa bancara. Tarile din zona euro au agreat acordarea unui imprumut de pana la 100 de miliarde de euro.

Analistii au afirmat ca cea de-a patra economie a zonei euro, care a devenit tinta crizei datoriilor, se va zbate sa iasa din recesiune daca problemele bancilor nu sunt rezolvate.

Moody's a mai retrogradat alte 16 banci spaniole, in luna mai.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#banci spaniole retrogradate Moodys, #banci Spania retrogradate, #rating scazut banci Spania, #criza financiara Spania , #Moody