Ferma familiei Dragnea de la Salcia e amenintata de pesta si de executori judecatoresti

Joi, 18 Octombrie 2018, ora 10:08
4736 citiri
Ferma familiei Dragnea de la Salcia e amenintata de pesta si de executori judecatoresti
Foto: Arhiva Pixabay

Probleme pentru ferma de porci Salcia, ai carei coproprietari sunt fiul si varul lui Liviu Dragnea: A ajuns in pragul executarii silite si, in plus, risca sa fie afectata, in curand, de epidemia de pesta porcina africana, care s-a extins si in Teleorman.

Pe 17 octombrie, un executor judecatoresc s-a prezentat la ferma Salcia pentru a recupera o datorie de sute de mii de euro pe care societatea ar avea-o catre un furnizor olandez, informeaza ProTV.

Mai exact, sustin jurnalistii, olandezii au inceput sa livreze, inca de anul trecut, porci vii catre ferma din Teleorman. Strainii ar fi urmat sa isi recupereze banii pe aceasta marfa etapizat, pe masura ce Salcia crestea si trimitea porcii la sacrficat.

De cateva saptamani, insa, se pare ca ferma din Teleroman nu a mai facut plati catre societatea olandeza. Potrivit ProTV, datoria pe care Salcia o are catre olandezi se ridica la aproape jumatate de milion de euro.

Executorul judecatoresc a plecat, pe 17 octombrie, cu mana goala de la Salcia, din cauza ca n-a gasit, in tarcuri, porcii olandezilor. Cu toate acestea, avocatii companiei din Olanda se gandesc sa faca plangere penala impotriva celui care se ocupa de ferma. Adica impotriva lui Liviu Dragne, varul liderului PSD Liviu Dragnea.

Pesta ar putea face ravagii si in Teleorman

Autoritatea Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) anunta, inca de pe 16 octombrie, ca epidemia de pesta porcina africana (PPA) a ajuns si in Teleorman.

Boala a fost identificata la un cadavru de porc gasit in extravilanul unei comune, la circa 30 de kilometri de Salcia. Daca focarul ar fi fost la 10 kilometri de ferma, autoritatile ar fi avut o justificare sa ucida porcii din gospodariile teleormanenilor, ca sa protejeze unica exploatatie comerciala din judet.

In situatia de fata, insa, oamenii isi pot pastra animalele, potrivit directorului DSVSA Teleorman, Iulian Ianculescu.

"Nu se pune problema de sacrificari preventive in zona. In satele apropiate focarului nu sunt mai mult de 110 porci, toti in gospodariile populatiei. La nivelul judetului avem in jur de 80.000 de porci. In Teleorman avem o singura ferma comerciala, aflata la circa 30 de kilometri de focar, care mai are in prezent doar 400 de porci", a declarat Iulian Ianculescu, pentru Mediafax.

Daca pesta se va extinde, insa, s-ar putea ajunge si la ucideri preventive, asa cum s-a intamplat in cele mai multe dintre celelalte 13 judete in care boala a facut ravagii, in ultimele 3 luni.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Prognozele analiștilor pentru anul 2024 – TradeVille
Prognozele analiștilor pentru anul 2024 – TradeVille
Prognozele Analiștilor Pentru Anul 2024 Analiștii CFA se așteaptă ca economia românească sa înregistreze o creștere economica de peste 2% in 2024, o estimare ușor mai prudenta decât...
Finanțele relansează programul Fidelis la BVB. Donatorii de sânge pot investi de la minimum 500 de lei în titlurile statului, cu o dobândă de 7%
Finanțele relansează programul Fidelis la BVB. Donatorii de sânge pot investi de la minimum 500 de lei în titlurile statului, cu o dobândă de 7%
Ministerul Finantelor (MF) deruleaza, incepand de ieri, la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a 15-a oferta publica de vanzare de titluri de stat Fidelis, pana pe 1 martie. Prin intermediul...
#pesta ferma Liviu Dragnea, #Salcia ferma Liviu Dragnea executori, #ferma Salcia Liviu Dragnea executata silit , #pesta porcina