Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Opozitia cere ancheta in cazul crizei pestei porcine: Dragnea, Dancila, Daea si slugile lor trebuie sa raspunda!

Marti, 07 August 2018, ora 16:16
3312 citiri
Opozitia cere ancheta in cazul crizei pestei porcine: Dragnea, Dancila, Daea si slugile lor trebuie sa raspunda!
Foto: Arhiva Pixabay

Opozitia propune infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta in cazul pestei porcine.

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a anuntat ca, la inceputul sesiunii Legislativului, liberalii vor cere aceasta comisie pentru a stabili vinovatii in gestionarea crizei.

"La inceputul sesiunii parlamentare din toamna, Partidul National Liberal va initia constituirea unei comisii parlamentare de ancheta pentru a stabili vinovatii din guvernarea PSD - ALDE pentru gestionarea dezastruoasa a crizei de pesta porcina. Dragnea, Dancila, Daea si slugile lor trebuie sa raspunda! (...)

Cu un prim-ministru plecat in concediu, asa-zisul profesionist din fruntea Ministerului Agriculturii - Petre Daea, impreuna cu presedintele ANSVSA - Geronimo Branescu, acopera vinovatiile, ascund realitatea sau interese personale si se balbaie iresponsabil fara un plan coerent de combatere a epidemiei de pesta porcina.

Din cauza incompetentei lor, fermierii romani onesti asista neputinciosi la sacrificarea animalelor lor, in timp ce unele ferme de porci ale apropiatilor lui Dragnea si chiar ale familiei lui beneficiaza sfidator de un tratament preferential", a afirmat liderul PNL, Ludovic Orban, intr-un comunicat de presa.

Fiul lui Dragnea a vandut 10.000 de porci chiar inainte de epidemie. Stia statul ca pesta urmeaza sa faca prapad?

Ludovic Orban sustine ca este inadmisibil ca nimeni sa nu raspunda pentru raspandirea pestei porcine, care a dus la sacrificarea a zeci de mii de porci din Romania, desi primul caz de pesta porcina in tara a aparut inca din anul 2017.

"Este inadmisibil ca in timp ce zeci de mii de porci sunt sacrificati pe teritoriul Romaniei si industria carnii de porc este pusa pe butuci - cu pierderi de miliarde de euro - nimeni sa nu raspunda pentru acest dezastru. Inca de anul trecut - de la aparitia primului caz de pesta porcina in Romania - autoritatile au avut la dispozitie toate instrumentele legale si administrative pentru a interveni cu toata forta sa opreasca raspandirea acestei maladii nefaste pentru intreaga industrie agro-alimentara din tara noastra.

Ce-au facut cei trei prim-ministri de pana acum ai lui Dragnea si Tariceanu? Ce-au facut cele trei guverne PSD - ALDE? Unde este si ce face comitetul de criza care trebuie condus de prim-ministrul Romaniei si trebuie sa intervina in aceasta situatie?", a adaugat Orban.

Si vicepresedintele PMP, Catalin Cristache, a solicitat infiintarea unei comisii de ancheta parlamentara pentru a analiza modul in care autoritatile au gestionat epidemia de pesta porcina, sustinand ca "s-a actionat selectiv" in cadrul campaniei de incinerare a animalelor, Valentin Dragnea fiind avantajat.

"Comisie de ancheta parlamentara privind modul in care fiul lui Dragnea a facut bani din epidemia de pesta porcina. Ca deputat ales in Galati, judet in care s-au depistat deja doua focare de pesta porcina, solicit tuturor parlamentarilor sa semneze si sa sustina infiintarea unei comisii de ancheta parlamentara care sa analizeze modul in care autoritatile au gestionat epidemia de pesta porcina si modalitatea in care firma Romcip Salcia a beneficiat de pe urma actiunii institutiilor in cauza.

Dezvaluirile facute in urma unor investigatii de presa arata, in cel mai bun caz, o incompetenta crasa referitoare la modul in care autoritatile au gestionat epidemia de pesta porcina sau, in varianta cea mai negativa, ca autoritatile au actionat selectiv creand avantaje de natura economica firmei Romcip Salcia, firma lui Valentin Dragnea, fiul lui Liviu Dragnea, presedinte PSD si al Camerei Deputatilor", a afirmat deputatul PMP, Catalin Cristache, intr-un comunicat de presa.

In opinia acestuia, autoritatile au actionat selectiv in cadrul campaniei de incinerare a porcilor din cauza pestei porcine, avantajand astfel firma lui Valentin Dragnea, fiul liderului PSD Liviu Dragnea.

Citeste si

Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Un număr tot mai mic de români caută un loc de munca în altă țară și numărul este în scădere de șase ani. Un studiu realizat la nivel global a dezvăluit că românii ar prefera să...
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
#comisie ancheta pesta porcina PNL PMP , #pesta porcina