Pesta se apropie de ferma familiei Dragnea. Daea: E posibil ca o mana criminala s-o fi dus in Teleorman

Joi, 18 Octombrie 2018, ora 13:30
9465 citiri
Pesta se apropie de ferma familiei Dragnea. Daea: E posibil ca o mana criminala s-o fi dus in Teleorman
Foto: Arhiva Facebook/Petre Daea

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, sustine ca exista posibilitatea ca pesta sa fi fost dusa intentionat in Teleorman, judet in care familia lui Liviu Dragnea are o ferma de porci.

Inca de pe 16 octombrie ANSVSA anunta ca epidemia de pesta a ajuns in judetul Teleorman. Boala a fost identificata de medicii veterinari la un porc aruncat in afara unei localitati din judet. De fapt, in zona fusesera aruncate 2 lesuri, dar numai unul fusese infectat cu pesta.

Ministrul Daea a declarat, joi, pentru Antena3 ca, in opinia sa, este posibil ca cineva sa fi raspandit pesta cu intentie, in Teleorman. Argumentul ministrului: intr-un judet in care pesta nu se manifestase inca a aparut brusc un animal bolnav, aruncat la intamplare.

"Nu ne putem juca cu asemenea situatie. Ne face rau! Trebuie rupt odata pentru totdeauna acest rau. Din radacina trebuie rupt. Este o boala extraordinar de periculoasa si comportamentul trebuie sa fie cel prevazut de ANSVSA si stipulat de lege", a declarat Petre Daea pentru Antena3.

Intrebat de moderatoarea emisiunii daca suspiciunile i se trag de la simplul fapt ca boala a fost identificata la un animal domestic abandonat, ministrul Daea a spus ca da.

"Evident ca da. Alea (lesurile - n.red.) nu le-au adus pur si simplu (proprietarii - n.red.) . Organele abilitate stabilesc ce si cum. Nu nu va pot da raspunsuri, ca nu sunt abilitat. Dar cu ingrijorarea mea si cu masurile pe care le luam, imi pun o serie intreaga de intrebari. Nu fac scenarii, cei abilitati vor stabili ce si cum", a mai spus Daea.

De remarcat este ca abia acum, cand pesta a ajuns in Teleorman, ministrul Agriculturii ia atitudine cu privire la posibila raspandire intentionata a bolii. Pana la acest moment - in ciuda faptului ca presa a relatat despre numeroase cazuri de gospodari care isi arunca porcii morti in Dunare sau elibereaza animale suspecte de pesta prin orase - Daea nu a iesit public sa ia pozitie.

Indiferent daca pesta a fost dusa sau nu intentionat in Teleorman, cert este ca ea a inceput sa se raspandeasca deja in judet. O spun chiar autoritatile din zona.

"Avem al doilea caz confirmat la Scrioastea, e in curs ancheta epidemiologica, ca e ceva ciudat acolo. Au fost patru porci, doi au murit, unul a avut (pesta - n.red.) . Acuma am adoptat un plan de masuri la CLCB, am instituit filtre de aseara (miercuri - n.red.), pentru circulatie, sa nu circule porcii dintr-o localitate in alta. Am insistat si insist pe chestia asta: sa nu se faca panica", a declarat joi prefectul judetului Teleorman, Florinel Dumitrescu.

Reamintim ca in Teleorman - al 14-lea judet in care a ajuns pesta porcina - isi desfasoara activitatea ferma Salcia, in care este coproprietar e Valentin, fiul liderului PSD Liviu Dragnea. In plus, de ferma se ocupa un var al presedintelui de partid, Liviu Dragne.

Citeste si Ferma familiei Dragnea de la Salcia e amenintata de pesta si de executori judecatoresti

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Petre Daea pesta intentionat Teleorman, #Daea Dragnea pesta Teleorman, #pesta pusa intentionat Teleorman , #pesta porcina