Un subordonat al lui Daea il acuza pe ministru de hartuire, pentru ca a executat un ordin cerut de el

Marti, 21 August 2018, ora 13:05
6380 citiri
Un subordonat al lui Daea il acuza pe ministru de hartuire, pentru ca a executat un ordin cerut de el
Foto: Facebook/ Petre Daea

Seful Directiei Agricole Bihor, Nicolae Hodisan (ALDE), sustine ca ministrul Agriculturii, Petre Daea, il hartuieste din cauza ordinului prin care fermierii sunt obligati sa isi distruga toate culturile care au fost calcate de mistreti, intr-o incercare disperata de a opri extinderea pestei porcine africane.

Nicolae Hodisan a declarat, pentru Ebihoreanul, ca ordinul semnat de Daea a venit cu "instructiuni" de a fi "diseminat" prin comunicate de presa ale Directiilor Agricole judetene, ceea ce s-a intamplat si in Bihor.

Insa, dupa publicarea ordinului, fermierii s-au revoltat pentru ca erau obligati sa isi distruga culturile si au acuzat autoritatile ca actioneaza impotriva crescatorilor de porci si cultivatorilor de terenuri, asa ca ministrul Petre Daea a batut in retragere si a negat ca ar fi avut in vedere arderea recoltelor.

La doua saptamani dupa ce a izbucnit acest scandal, Nicolae Hodisan afirma ca ministrul Petre Daea se razbuna pe el, tocmai pentru ca a facut ce i s-a cerut. Daea ar fi trimis Corpul de Control la Oradea, intr-o incercare de a-l schimba pe Hodisan din functie, "pentru a doua oara in ultimele cinci zile lucratoare".

Ebihoreanul noteaza ca ministrul Agriculturii a trimis, prima oara, doi inspectori la Oradea in 9 august, iar a doua oara luni, 20 august. Misiunea inspectorilor ar fi fost de a gasi nereguli directorului, astfel incat sa poata fi schimbat din functie si detasat in judetul Ialomita.

In plus, Nicolae Hodisan povesteste ca a fost pus sa dea explicatii intr-o videoconferinta organizata chiar de minister, privind motivul pentru care a "diseminat" in presa ordinul semnat de Daea, seful Directiei Agricole Bihor adaugand ca in timpul acesteia a fost umilit: "Ministrul (Daea - n.red.) m-a terfelit, acuzat si amenintat cu 'despartirea'".

"Dupa vizita din 9 august a sefului Corpului de Control, Petre Daea s-a enervat, fapt pentru care trimite controlul din nou la Oradea pe 20 august! Doresc sa spun ca in ultima perioada Petre Daea ma hartuieste", a mai afirmat Hodisan sursei citate.

Vezi si:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Proprietarul platformei de socializare X, Elon Musk, a decis să impună o taxă utilizatorilor noi ai serviciului. Scopul este de a se asigură că nu sunt boți. Fostul Twitter a impus deja o...
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
#scandal pesta porcina, #subordonat acuzat Daea hartuire , #pesta porcina