British Petroleum: Barilul va ramane sub 60 de dolari in urmatorii 3 ani

Miercuri, 04 Februarie 2015, ora 21:30

   

British Petroleum: Barilul va ramane sub 60 de dolari in urmatorii 3 ani
Consumatorii care beneficiaza in clipa de fata de pe urma pretului tot mai scazut al produselor petroliere se pot bucura in continuare. Directorul companiei British Petroleum, Bod Dudley, sustine ca pretul barilului de petrol va ramane la cote minime pentru o lunga perioada de timp, spre disperarea petrolistilor.

Dudley si-a prezentat prognoza dupa ce compania a raportat pierderi de aproximativ un miliard de dolari cauzate de constanta prabusire a pretului petrolului din ultimele sase luni.

Seful BP compara situatia din prezent cu criza de la mijlocul anilor '80, cand perioada de reglare a pietei s-a intins pe parcursul mai multor ani, potrivit Market Watch.

Pretul mediu: 50-60 de dolari barilul

Din punctul de vedere al lui Dudley, investitorii ar trebui sa se obisnuiasca cu pretul barilului de 50 de dolari pentru urmatorii ani.

Citeste continuarea articolului "British Petroleum: Barilul va ramane sub 60 de dolari in urmatorii 3 ani" pe Business24.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3045 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
iomafia
rank 1
Prosteala pe fata.................
In anul 2006-2007 benzina la pompa costa 2.7-3/l in conditiile in care petrolul era la un pret mediu de 65 dolari. In 2014 pretul benzinei era la 6.3/l la un cost mediu al petrolului de 105 dolari.Astazi la pompa costa benzna 5.12/l iar pretul petrolului este de 50 de dolari adica mai putin decat costa in 2006.Pretul petrolului a scazut cu mai mult de 50% iar pretul la pompa nu mai mult de 20%, oare aceasta diferenta de 30% nu se cuantifica ca profit?
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor