Canadienii de la Sterling Resources pleaca din Marea Neagra

Miercuri, 21 August 2013, ora 15:47
3312 citiri
Canadienii de la Sterling Resources pleaca din Marea Neagra

Compania canadiana Sterling Resources, care opereaza perimetre petroliere in Marea Neagra, analizeaza posibilitatea de a vinde participatiile pe care le are in zona maritima romaneasca, se arata in raportul companiei privind rezultatele din trimestrul al doilea.

Conform documentului citat, reprezentantii companiei se asteapta ca tranzactia sa fie incheiata pana la sfarsitul acestui an.

Sterling detine in Romania perimetrul Pelican din Marea Neagra si participatii in alte doua blocuri, Muridava si Luceafarul, dupa ce anul trecut a vandut catre OMV Petrom si ExxonMobil participatia majoritara in blocul Midia.

Sterling va primi 29,25 milioane de dolari la finalizarea tranzactiei, 29,25 milioane de dolari daca se descopera rezerve noi de hidrocarburi, sume la care s-ar adauga alte 19,5 milioane de dolari la momentul inceperii productiei.

"In Romania, continua discutiile cu Guvernul pentru a finaliza vanzarea participatiei la blocul Midia catre ExxonMobil si OMV Petrom si pentru a primi aproximativ 29 de milioane de dolari pana la finele anului 2013.

Sterling Resources a mai obtinut un perimetru in Marea Neagra

In plus, intentionam sa achizitionam lucrari seismice 3D in perimetrul Luceafarul, unde suntem operator cu o participatie de 50%. Achizitia datelor seismice 3D in perimetrele Midia si Pelican si alte foraje de explorare vor fi realizate in 2014", se mai arata in raport.

In trimestrul patru al anului acesta, in perimetrul petrolier Muridava, unde Sterling detine o participatie de 40%, va fi montata o sonda de explorare. Perimetrul este operat de Petroceltic International si este situata la est de sonda Eugenia, care a fost forata in blocul Pelican, anul trecut.

In februarie 2013, grupul olandez Vitol, care detine 14% din Sterling, a vrut sa cumpere compania canadiana cu 192 de milioane de dolari, suma considerata prea mica de catre Sterling.

Inca din raportul pentru primul trimestru al anului, Sterling arata ca a fost foarte aproape de a vinde participatiile din Romania, dar "procesul de vanzare a participatiilor offshore din Romania a fost afectat negativ de incertitudinea viitorului companiei Sterling, ca urmare a anuntului facut de Vitol privind o posibila preluare. Sterling a fost foarte aproape de a incheia un acord cu un ofertant, care s-a retras apoi in aceasta perioada".

Olandezii de la Vitol detin 14% din Sterling. Grupul Vitol si-a aratat intentia de a cumpara compania canadiana cu 192 de milioane de dolari, dar suma a fost considerata prea mica de catre Sterling.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Proprietarul platformei de socializare X, Elon Musk, a decis să impună o taxă utilizatorilor noi ai serviciului. Scopul este de a se asigură că nu sunt boți. Fostul Twitter a impus deja o...
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
#Sterling Resources vanzare participatii, #Sterling Resources Marea Neagra vanzare, #platforme petroliere marea neagra , #petrol