Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cel mai mare depozit de petrol din istoria SUA a fost descoperit in Texas: Valoreaza 900 de miliarde de dolari

Vineri, 18 Noiembrie 2016, ora 15:38
13636 citiri
Cel mai mare depozit de petrol din istoria SUA a fost descoperit in Texas: Valoreaza 900 de miliarde de dolari
Foto: Ziare.com

Un depozit urias de petrol a fost descoperit in vestul statului american Texas. Specialistii spun ca ar putea fi vorba despre cea mai mare astfel de descoperire de pe teritoriul SUA.

Circa 20 de miliarde de barili de petrol au fost descoperite de institutul american de studiu geologic (USGS), in Bazinul Permian, un bazin sedimentar aflat in vestul Texasului si sud-estul New Mexico.

Acest zacamant ar fi de trei ori mai mare decat unul din campurile petroliere Bakken, din Dakota de Nord, si ar putea valora 900 de miliarde de dolari, scrie The Guardian.

Depozitul enorm este cel mai mare camp petrolier uniform descoperit vreodata de USGS, acolo aflandu-se inclusiv peste 450 de miliarde de metri cubi de gaze naturale.

Un coordonator de programe al USGS, Walter Guidroz, sustine ca descoperirea impresionanta "arata ca, pana si in zone care au produs miliarde de barili de petrol, inca exista potential de a gasi alte miliarde".

Configuratia geologica a zonei face ca multe firme sa foloseasca fracturarea hidraulica pentru a extrage petrolul si gazul din formatiunile de sist, care in unele locuri pot avea o grosime de peste un kilometru si jumatate.

Sursa citata aminteste insa de pericolul reprezentat de schimbarile climatice, odata cu descoperirea de noi resurse fosile de combustibil. Un raport din luna septembrie al unui think-tank, Oil Change International, arata ca toate minele de carbune deschise in lume si toate campurile de petrol si de gaze contin suficient carbon sa impinga lumea dincolo de pragul schimbarilor climatice catastrofale.

Acest lucru inseamna ca inceperea exploatarii altor rezerve de combustibili fosili va duce aproape sigur la incalzirea planetei cu mai mult de doua grade Celsius fata de media preindustriala, avand ca rezultat valuri de caldura periculoase, cresteri ale nivelului marii si fenomene meteo extreme.

Presedintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, neaga fenomenul incalzirii globale si a sustinut in campanie ca va elimina multe dintre reglementarile de mediu, astfel incat industria petrolului si cea a gazului sa fie revigorate, dupa ce in ultimii ani cotatia acestora a scazut foarte mult. Republicanul sustine ca va face acest lucru fara a afecta calitatea aerului si a apei in Statele Unite.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#zacamant petrol SUA, #zacamant petrol Texas, #depozit urias petrol SUA , #petrol