China a pus mana pe petrolul afgan

Marti, 27 Decembrie 2011, ora 19:24
3612 citiri
China a pus mana pe petrolul afgan
Foto: AFP

Chinezii au reusit sa castige prima licitatie pentru exploatarea petrolului din bazinul Amu Darya, din Afganistan.

Contractul cu China National Petroleum va fi semnat miercuri, potrivit lui Jawad Omar, purtatorul de cuvant al Ministerului Minelor din Afganistan, relateaza Business Week.

Grupul din China a castigat licitatia dupa ce a oferit sa plateasca o parte mai mare din profituri decat rivalii din Australia, Marea Britanie, SUA sau Pakistan, respectiv 15 la suta, si dupa ce au promis ca vor construi o rafinarie in nordul tarii.

Astfel, China isi va intari pozitia de cel mai important investitor strain din Afganistan, fiind prezenta pe aceasta piata si cu Metallurgical, grup ce exploateaza cele mai mari depozite de cupru din tara.

Potrivit ministrului Minelor, Wadidullah Shahrani, proiectul de exploatare de la Amu Darya, pe 25 de ani, va crea "mii de locuri de munca", in timp ce investitiile se vor ridica la sute de milioane de dolari, determinand si investitii in infrastructura locala.

Nordul Afganistanului dispune, potrivit estimarilor, de 1,6 miliarde de barili de titei, 16 trilioane de metri cubi de gaze naturale si 500 de milioane de barili de gaz natural lichid.

Urmatoarea licitatie va avea loc in luna februarie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Marți, o ploaie torențială a provocat inundații în diverse zone ale Dubaiului, transformând străzile în adevărate râuri și determinând închiderea temporară a celui de-al doilea cel...
#licitatie petrol Afganistan, #China National Petroleum, #petrol Afganistan , #petrol
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
foarte bine ! asa , incet , incet , fara zgomot , fara taraboi !
Poza ALTERNANTZA
ALTERNANTZA
rank 4