Pretul titeiului a crescut din cauza sanctiunilor impotriva Iranului

Miercuri, 23 Noiembrie 2011, ora 16:35

   

Pretul titeiului a crescut din cauza sanctiunilor impotriva Iranului
Pretul titeiului a crescut marti, dupa o perioada de patru zile, din cauza sanctiunilor aplicate Iranului. Statele Unite, Marea Britanie si Canada au decis sa intrerupa livrarile de petrol brut din aceasta tara.

Cotatia titeiului cu livrare in ianuarie a urcat marti cu 1,52 dolari pe piata americana, ajungand la 98,49 dolari/baril, conform Christian Science Monitor.

"S-a creat un risc geopolitic dupa ce tarile vestice au pus presiuni asupra Iranului, prin taierea legaturilor financiare si aplicarea de sanctiuni in industria petrolului. Aceste lucruri maresc sansele ca importul de petrol brut din aceasta tara sa fie intrerupt", considera analistul Carsten Fritsch.

Departamentul Trezoreriei al Statelor Unite a anuntat joi ca a impus noi sanctiuni asupra a 22 de companii iraniene afiliate la IRISL (Liniile de Transport ale Republicii Islamice Iran), care afecteaza in primul rand sectorul bancar si cel petrolier. Decizii asemanatoare au fost luate si de catre Marea Britanie si Canada.

SUA si aliatii acuza Iranul ca dezvolta un program nuclear militar si se foloseste de acest pretext pentru a pune presiune pe Consiliul de Securitate ONU ca sa aplice, in iunie, al patrulea set de sanctiuni impotriva sectorului financiar si militar din Iran.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1216 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
manea
rank 4
Daca nu ma insel
trebuia in primul rand sa scada, 'tu-i in gura, caci l-au executat pe Gaddafi si cica au pus "democraty" in loc.
Sarlatani si excroci ne conduc !
paraipan
rank 5
"Statele Unite, Marea Britanie si Canada au decis sa intrerupa
livrarile de petrol brut din aceasta tara." - ziare.com

"Canada doesn't buy oil from Iran," Foreign affairs minister John Baird said tuesday during his swing through the persian gulf region.

"You can speak to the United Kingdom and the United States on that," said Baird. "I'm not sure either of them buy oil from iran, but you can speak to them on that." - http://cnews.canoe.ca/CNEWS/Politics/2011/11/22/19003671.html

Bah ziare.com! Astia nu cumpara un strop de petrol de la Iranieni. ce livrari sa intrerupa? ca nici nu exista?
tractoristu
rank 1
tu nu ai priceput nimic
Petrolul rar s e cumpara direct de la o tara, mai pruna ! petrolul e cumparat la bursa , indiferent de unde vine.
Cind vine iran si zice ca vor sa vinda LA BURSA, nu mai este strigat. Adica nu e cumparat.
Miscarea fizica a petrolului e facuta apoi pe caile de prelucrare si distributie.
Apoi Iran cumpara petrol prelucrat.Nu stiu sa rafineze. ca sint prosti ! Nu pricep ca US e mai mare ! La orice capitol !
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor