E irelevant daca pretul petrolului scade la 20 de dolari pe baril: Cine a facut aceasta declaratie

Marti, 23 Decembrie 2014, ora 12:24
6656 citiri
E irelevant daca pretul petrolului scade la 20 de dolari pe baril: Cine a facut aceasta declaratie

Arabia Saudita a convins celelalte tari membre OPEC ca nu este in interesul organizatiei sa reduca productia de petrol, indiferent cat de jos se va duce pretul "aurului negru".

Ministrul de resort al acestui stat, Ali al-Naimi, a facut anuntul intr-un interviu acordat Middle East Economic Survey (MEES), preluat de Business Insider.

"Nu este in interesul OPEC sa reduca productia, indiferent care este pretul. (...) E irelevant daca scade la 20, 30, 40 sau 50 de dolari pe baril", a punctat al-Naimi.

Pretul petrolului s-a prabusit: Cum afecteaza economia, cursul de schimb si industria

La intalnirea care a avut loc pe 27 noiembrie, statele membre OPEC - care detin 30% din productia globala de petrol - au decis ca nu vor reduce cantitatea de titei extrasa, ceea ce inseamna ca ele sunt mai interesate sa-si apere cota de piata decat sa reduca pretul.

Organizatia Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC) este alcatuita din Algeria, Angola, Indonezia, Iran, Irak, Kuwait, Libia, Nigeria, Qatar, Arabia Saudita, Emiratele Arabe Unite si Venezuela.

Petrolul, la cel mai redus nivel din ultimii 5 ani

Petrolul Brent, relevant pentru piata europeana, a coborat zilele trecute sub pragul de 60 de dolari pe baril, atingand astfel cel mai scazut nivel din ultimii cinci ani.

Petrolul, la cel mai scazut nivel din ultimii 5 ani - Decizia care a contribuit la prabusirea pretului

Marti, acesta se tranzactiona tot in jurul acestei valori.

Pe 5 decembrie, banca de investitii Morgan Stanley a preconizat ca pretul mediu al petrolului va fi de 70 de dolari pe baril in 2015, ceea ce reprezinta o scadere de 28 de dolari fata de prognoza anterioara.

In plus, sefa Fondului Monetar International (FMI), Christine Lagarde, a sustinut recent ca prabusirea pretului petrolului va impulsiona economia globala, dar pentru statele producatoare de energie, precum Rusia, reprezinta un risc major.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#petrol Arabia Saudita 20 dolari, #petrol 20 dolari, #prabusire pret petrol, #scadere pret petrol , #petrol