Exporturile de titei ale Irakului au atins cel mai inalt nivel din 2003

Marti, 01 Martie 2011, ora 23:22
1282 citiri

Volumul zilnic al exporturilor de titei ale Irakului a atins in februarie cel mai inalt nivel din 2003, a declarat marti ministrul irakian al Petrolului, Abdel Karim al-Luaybi.

Cresterea se explica in principal prin cresterea exporturilor la oleoductul ce leaga campurile din nordul tarii si portul turc Ceyhan, a precizat ministrul. Oleoductul transporta titeiul din regiunea autonoma Kurdinstan, care si-a reluat exporturile, pentru prima oara din 2009.

Irakul a exportat in februarie in medie 2,202 milioane de barili pe zi (mbz), a precizat ministrul irakian. Veniturile petroliere asigura 90% din resursele guvernului irakian, iar bugetul aprobat luna trecuta de Parlament estimeaza un curs al petrolului de 76,5 dolari pe baril, cu exporturi medii de 2,2 mbz.

Purtatorul de cuvant al Ministerului Petrolului, Assem Jihad, a declarat luna trecuta ca Irakul va produce intre 2,6 si 2,7 mbz, si a estimat ca productia va fi de 3 mbz la finalul anului.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#Irak titei, #Irak export titei , #petrol
Comentarii