Negocierile dintre marii producatori de petrol s-au incheiat cu un esec

Duminica, 17 Aprilie 2016, ora 22:55
5923 citiri
Negocierile dintre marii producatori de petrol s-au incheiat cu un esec

Negocierile de la Doha dintre marile tari producatoare de petrol pentru a limita productia de titei s-au incheiat duminica fara vreun acord, a informat ministrul energiei din Qatar, citat de AFP.

La finalul a sase ore de tratative, Mohammed bin Saleh Al-Sada a declarat ca statele respective, membre si nonmembre ale Organizatiei Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC), au nevoie de "mai mult timp".

El a adaugat ca nu a fost stabilita nicio data pentru o noua reuniune.

Anterior, ministri prezenti la discutii au declarat ca sprijina un proiect de acord care prevedea inghetarea pana in octombrie a productiei de titei la nivelul din ianuarie, pentru a stabiliza piata si a sustine preturile, afectate de o supraabundenta a ofertei.

Divergentele dintre Iran si Arabia Saudita, cei doi mari rivali din Orientul Mijlociu, au izbucnit chiar inainte de inceperea reuniunii de la Doha.

Intr-un interviu publicat sambata de agentia de presa Bloomberg, vice-printul mostenitor al Arabiei Saudite, Mohammad bin Salman, a afirmat ca regatul saudit isi va ingheta productia de petrol numai daca Iranul va face acelasi lucru.

Duminica, Iranul a facut cunoscut ca nu participa la reuniunea de la Doha.

"Reuniunea de la Doha este pentru cei care vor sa participe la un plan de inghetare a productiei", a declarat ministrul iranian al petrolului, Bijan Namdar Zangeneh. "In masura in care nu este prevazut ca Iranul sa semneze planul respectiv, prezenta unui reprezentant al Iranului la aceasta reuniune nu este necesara", a adaugat el.

"Iranul nu va renunta in niciun fel la cota sa de istorica de productie", a subliniat cu tarie Bijan Namdar Zangeneh, referindu-se la nivelul productiei si exportului dinainte de aplicarea sanctiunilor internationale impotriva Republicii Islamice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
#petrol intalnire Doha, #producatori petrol intalnire Doha , #petrol