Noile redevente petroliere vor fi discutate la inceputul lui 2015, a promis Ponta, in SUA

Sambata, 27 Septembrie 2014, ora 14:58
2900 citiri
Noile redevente petroliere vor fi discutate la inceputul lui 2015, a promis Ponta, in SUA
Foto: Facebook / Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a declarat, la Houston, dupa intalnirea cu reprezentantii mai multor companii din energie, ca legea privind redeventele petroliere va fi pusa in dezbatere publica la inceputul anului viitor.

"Noua lege este de discutat in primul rand cu Banca Mondiala, cu Fondul Monetar International, va fi pusa in dezbaterea mediului de afaceri la inceputul anului viitor pentru ca acea obligatie a statului roman de a nu modifica sistemul redeventelor expira pe 31 decembrie 2014 si va oferi in primul si in primul rand predictibilitate, adica cei care vin sa investeasca stiu foarte clar in viitor cum isi recupereaza banii si ce datorii au de platit fata de statul roman", a spus Ponta la finalul evenimentului "Romania, poarta catre un sector energetic sigur si diversificat", gazduit de World Affaire Council din Houston.

Cu ce sefi de companii s-a intalnit Ponta la Houston si ce a discutat

Premierul a adaugat ca a asigurat toate companiile cu care a avut discutii in Statele Unite ca sistemul de redevente nu va descuraja investitiile.

"Am asigurat toate companiile care sunt deja prezente in Romania si mai ales cele care urmeaza sa vina (...), am confirmat faptul ca sistemul de redevente va fi un sistem care sa asigure, sigur, resurse bugetare la media europeana insa nu va descuraja investitiile, nu va fi un sistem in care sa incercam sa luam prea mult pentru ca daca vrei sa iei prea mult dupa aia nu mai ai de la cine!", a mai spus prim ministrul.

Intrebat daca subiectul gazelor de sist va fi o tema de campanie electorala, in conditiile in care exista un candidat la prezidentiale care se opune exploatarii acestor resurse, Ponta a raspuns: "Pozitia mea este cea pe care o stiti si care nu se schimba, pentru ca e o pozitie in favoarea Romaniei.

Trebuie respectate toate standardele de mediu, atat cele europene cat si cele internationale. De altfel, recent si Departamentul pentru energie din SUA a finalizat un nou studiu din acest punct de vedere. Deci, trebuie respectate toate standardele de mediu dar in acelasi timp trebuie sa iti folosesti toate resursele".

#Ponta majorare redevente petrol, #Ponta vizita Houston, #lege redevente petroliere , #petrol