Petrolul ar putea ajunge la 75 dolari/baril

Luni, 25 Mai 2009, ora 10:23
1096 citiri
Petrolul ar putea ajunge la 75 dolari/baril
Foto: Daylife

Ministrii Energiei din tarile G8 s-au intalnit pentru a pune la cale un plan pentru stabilizarea pretului la petrol, dupa ce oficialii din Arabia Saudita, cel mai mare exportator, au declarat ca s-ar putea ajunge la 75 de dolari pe baril.

Recent, pretul barilului de petrol a depasit pragul de 60 de dolari, pentru prima data in ultimele sase luni, relateaza Reuters.

"Daca preturile cresc mai mult, ar fi un factor de incetinire al redresarii economice", a declarat Steven Chu, secretar pentru Energie al Statelor Unite.

Ministrul Energiei italian, Claudio Scajola, este de parere ca un pret scazut al petrolului este de mare ajutor in timp de criza, dar descurajeaza investitiile si nu garanteaza stabilitatea pe viitor. "Avem nevoie de un pret echitabil, nevolatil, care garanteaza crestere economiei globale, dar si posibilitatea de investitii", a spus Scajola.

Pretului petrolului aproape s-a dublat din luna decembrie a anului trecut, crescand cu mult peste cei 50 de dolari, de care oficialii din Arabia Saudita declarasera ca ar avea nevoie, pentru a putea participa la cresterea economica.

Potrivit ministrului Petrolului din Alegeria, este putin probabil sa hotarasca o scadere a productiei, la intalnirea OPEC din Viena, de joi.

Ministrul petrolului din Arabia Saudita, Ali al-Naimi a cerut ca pretul sa creasca, dar a refuzat sa estimeze despre perioada in care pretul ar putea ajunge la 75 de dolari pe baril, un nivel necesar pentru a stimula investitiile in domeniu.

Adobe introduce funcții de inteligență artificială în aplicațiile Reader și Acrobat
Adobe introduce funcții de inteligență artificială în aplicațiile Reader și Acrobat
Adobe a introdus recent în piață un asistent AI pentru aplicațiile Reader și Acrobat, în scopul de a transforma modul în care interacționăm cu documentele PDF. Această nouă...
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
#pret petrol baril, #crestere pret petrol, #stabilizare pret petrol , #petrol