Pretul petrolului e la maximul ultimii doi ani

Luni, 06 Noiembrie 2017, ora 22:56
5541 citiri
Pretul petrolului e la maximul ultimii doi ani
Foto: Arhiva Pixabay

Preturile petrolului au urcat luni la cele mai ridicate niveluri din ultimii doi ani, cresterea fiind alimentata de o serie de evenimente care au debutat cu arestarile unor fosti si actuali de rang inalt din Arabia Saudita, suspectati de coruptie.

"Arestarile au marit probabilitatea de instabilitate din regat", a declarat John Kilduff, partener la Again Capital, fond de hedging din New York.

Zeci de persoane, intre care printi, ministri si miliardari, au fost arestate in Arabia Saudita intr-o ampla investigatie de coruptie, intre acestia aflandu-se si oficiali care au legatura cu uriasul producator de petrol Aramco.

Pretul petrolului de referinta la bursa din New York a atins in iunie un minim de 42,05 dolari be baril, dar de atunci a urcat cu 15 dolari, la peste 57 de dolari pe baril.

Cresterea de luni a cotatiilor petrolului a favorizat si avansul titlurilor companiilor producatoare, iar indicele Standard & Poor's 500 Energy a urcat cu pana la 1,8%.

Petrolul a fost cotat in crestere in ultimele patru saptamani, pe fondul semnelor ca supra-oferta de pe piata mondiala este in declin, ca reactie la acordul de reducere a productiei al OPEC si al unor producatori din afara organizatiei, cum este Rusia.

Cotatia petrolului american West Texas Intermediate, cu livrare in decembrie, a urcat cu 1,45 dolari, la 57,09 dolari pe baril, la bursa din New York.

Pretul petrolului Brent, de referinta la Londra, cu livrare in ianuarie, a avansat cu 1,81 dolari, la 63,88 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel atins dupa iunie 2015.

Intre timp, indicele Bloomberg al dolarului, care masoara evolutia monedei americane fata de 10 valute importante, a scazut cu pana la 0,3%. Deprecierea dolarului creste atractivitatea investitiilor in marfuri.

România, taxată dur de Comisia Europeană: ”Răspunsul politic la rezolvarea vulnerabilităţilor identificate a fost slab”. Fondurile UE, în pericol
România, taxată dur de Comisia Europeană: ”Răspunsul politic la rezolvarea vulnerabilităţilor identificate a fost slab”. Fondurile UE, în pericol
Conform pachetului de primăvară din cadrul semestrului european 2024, pregătit de Comisia Europeană, România se confruntă cu dezechilibre excesive, după ce a experimentat dezechilibre până...
Vești bune pentru șoferi! Android Auto lansează o nouă aplicație așteptată
Vești bune pentru șoferi! Android Auto lansează o nouă aplicație așteptată
Sistemele precum Android Auto și CarPlay le permit utilizatorilor să rămână conectați la aplicațiile lor și să interacționeze cu dispozitivul mobil fără distragere, fie prin comenzi...
#pret petrol crestere, #pret petrol noiembrie 2017 , #petrol
Comentarii
  1. România, taxată dur de Comisia Europeană: ”Răspunsul politic la rezolvarea vulnerabilităţilor identificate a fost slab”. Fondurile UE, în pericol
  2. Germania și România, în pierdere de competitivitate
  3. Vești bune pentru șoferi! Android Auto lansează o nouă aplicație așteptată
  4. Clădiri scutite de impozit sau taxe. Ce prevede legea promulgată de Iohannis
  5. 3 sfaturi utile pentru transportul paletizat de marfă
  6. Capitolul la care producția României a scăzut în primele luni ale lui 2024. De unde vine pericolul
  7. Coșuri de gunoi și europubele: colectează eficient și responsabil deșeurile rezultate din activitatea companiei tale!
  8. BNR dă unde verde milionarului Dan Ostahie să cumpere o bancă românească. Cum se va numi noua instituție
  9. Plafonarea tarifelor RCA ar putea fi prelungită, dar nu până la finalul anului. Care sunt propunerile
  10. Redresare surprinzătoare pe piața imobiliară. Cum a ajuns cererea de locuințe la fel de mare ca înainte de criza financiară din 2008